L.O.C., Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

L.O.C. – Kørt hjem på rutinen

Efter Seebachs fløde-fest skiftede stemningen foran Bøgescenen gear. Sukkersøde popsange blev byttet ud med L.O.C.’s tunge beats, ild og røg.

Med sin sædvanlige gadedrenge-charme indtog L.O.C. Bøgescenen onsdag aften. Og som sædvanligt var publikum mødt talstærkt op. Der blev spillet både nyere og ældre materiale. Førstnævnte udløste publikums største bifald.

Publikum ville høre “de gode gamle”

Under koncerten stod jeg bag en (godt beruset) fyr, der tilsyneladende kunne samtlige L.O.C.-tekster forfra og bagfra. Selv med en promille, der nærmede sig “Du trænger til et glas vand”. Modsat ham virkede det generelle publikum mere til at foretrække de gode gamle hits som ‘Undskyld’, ‘XXX Couture’ og ‘Frk. Escobar’. Og det er nok en musikers lod, når man spiller på festivaler. Her er publikum en lidt mere broget folk, der ikke nødvendigvis havde købt billet til en solokoncert.

Af samme årsag nåede koncerten sine absolutte højdepunkter under de velkendte hits, Liam kæmpede en anelse mere med at hæve stemning i den resterende del af koncerten. Når det så er sagt, er L.O.C. bedre end de fleste, selv når han ikke rammer 100%.

“Danmarks bedst integrerede perker”

L.O.C. har givetvist bidt mærke i, at stemningen dalede lidt imellem de store hits. Og så må man jo ty til lidt alternative midler; aftenens sidekick, Marwan, blev præsenteret som værende “Danmarks bedst integrede perker”. Og hvordan beviser man dét? Man starter festival-hymnen til tonerne af The White Stripes’ ‘Seven Nation Army’. De færreste har nok været til festival uden at stifte bekendtskab med den type “fælles-lålleri”. Og ganske som forventet stemte publikum i. Mere skal der altså ikke til.

L.O.C. er efterhånden en gammel cirkushest. Og han beviste, at han sagtens kan køre et festival-set hjem på rutinen. For heldigvis er hans rutine ret solid. Og så fik vi en fest alligevel.

L.O.C., Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses billeder fra koncerten HER.