Jamiroquai, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Jamiroquai – Roller disco uden rulleskøjter

Der var funk for de voksne på Bøgescenerne onsdag aften, da 90’er-legenden Jamiroquai gæstede Smukfest.

I løbet af få øjeblikke fra scenelyset kastede sig udover Smuklingerne, havde solen sagt tak for i aften og givet plads til den feststemning, der kommer på Smukfest efter mørkets frembrud.

Britiske Jamiroqaui var 90’ernes go-ti fix, hvis man var til funk og disco, og den feeling tog de med sig tilbage i Bøgeskoven. De har gæstet Smukfest før, hvilket fik forsanger Jay Kay til at udbrøde i starten af koncerten “Such an unforgettable setting”.

Efter at have skruet disco-knappen helt op på 10 med “Little L”, var der “Back To The Future” på menuen. Jay Kay leverede begge dele med halvrobotlignende dansetrin, mens han var iført track suit fra Adidas og en hjelm, der mest kunne minde om noget fra en Transformers-film. Den kunne både lyse og bevæge sig og alt muligt funky, som kan ses på billederne.

Det swingede godt, omend vokalen ikke var synderlig høj eller vanvittigt imponerende. Alligevel var der masser af dansende Smuklinger, som fyrede deres flotteste moves af i skovbunden. Havde man skulle bede om en bedre setting, var alle iført rulleskøjter og drak farverige sodavandsdrinks, så roller disco-fornemmelsen, jeg stod tilbage med, blev til virkelighed.

Som vi så det på Roskilde med bookingen af Erasure, så holder retrolyden stadig i dag, og folk elsker stadig at feste til det. Men hvor Erasure har det store hit “A Little Respect”, så manglede Jamiroquai som en good old-booking det der store ene hit, der kan fungere som fremdrift i en setliste for at holde energien ved ilden. Virtuel Insanity var derhen af, men det samlede ikke skoven helt op, som et storhit ellers kunne.

Jamiroqaui var en hyggelig fest til en hyggelig første dag på årets Smukfest. Men meget mere end det… det blev det desværre aldrig.

Jamiroquai, Smukfest, Smuk17, Bøgescenerne
Foto: Lasse Lagoni

Du kan fange alle Lasses billeder HER.