Black Star Riders, Jelling Musikfestival, Scenen, Jelling17
Foto: Lasse Lagoni

Black Star Riders – Det’ ingen skam at være afdanket ?

Hvis de solstegte festivalgæster trængte til lidt vind ved endnu en dag med høj sol, blev de i hvert fald blæst igennem, da Black Star Riders spillede på Jelling lørdag eftermiddag.

Den 66-årige Thin Lizzy-rocklegender Scott Gorham betrådte den jyske muld, da fusionsbandet Black Star Riders spillede på den store scene på Jelling. Det gjorde han sammen med bl.a. sanger Ricky Warwick og Damon Johnson, som han også turnerer sammen med, med Thin Lizzy-brandet.

Ligesom til Kaiser Chiefs var der ikke det store opbud, da bandet gik på, og folkene i campingstolene bagerst på pladsen ville helst blive siddende, men de garvede, afdankede rock-rotter formåede alligevel at spille publikum op.

Bandet er aktuelle med albummet “Heavy Fire”, hvor flere af settets numre kom fra, men der var også plads til det over 40 år gamle Thin Lizzy-hit “The Boys Are Back In Town”.

Balladen “Cold War Love” var en fin lille perle på listen, men ikke så kendt af publikummerne, hvilket fik en kender til at råbe dem omkring sig op med ordene “Klap nu for helvede, hvor er I bovlamme!”

Folk var lettere tunge i røven, men fik oppet sig under bl.a. seneste single “Dancing With the Wrong Girl” og “Who Rides the Tiger”.

Især Ricky Warwick og Damon Johnson var fyldt med karisma og god energi, som de fire gamle, afdankede drenge stod som en guitar-guirlande og spillede soloer på stribe. Det er nemlig ikke en skam i at være afdanket – det er bare den rock’n’roll måde at være slidt på efter et fedt liv med fed spade.

Bandet skal også spille på Copenhell i år, og til trods for en lidt blandet publikumsoplevelse håber vi, de har fået en god oplevelse af de danske rockelskere.

Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasse Lagonis fede billeder HER.