Nicki Minaj, Roskilde Festival 2015, Orange Scene, RF15
Foto: Lasse Lagoni

Rapperdrama: Hør vildt disstrack mod Nicki Minaj

En ti år lang “beef” mellem to kvindelige rappere har nået nye højder. Hør det syv miutter lange diss-track mod Nicki Minaj og få hele historien bag her.

Du husker hende måske bedst fra ‘Lean Back’ med Terror Squad tilbage fra 2004, som var en kæmpe banger det år og stadig hyldes i dag som en big tune. Men den 36-årige rapper Remy Ma fra Terror Squad er still goin’ strong, og det går lige nu ud over superstjernen Nicki Minaj.

I går droppede hun et nummer på SoundCloud, som er nyeste milepæl i en lang kamp mellem de to rapdamer, og allerede har fået over to millioner streams på et døgn. Nummeret hedder ‘shETHER’ og piller ganske simpelt den 34-årige rapper og sangerinde fra hinanden.

Beefs rappere i mellem er efterhånden blevet ret normalt, men med tekster som “Now you gotta die, You dearly departed/Blood bath when I catch you, a real red carpet!” lugter det langt væk af mere end bare “Bad Blood” mellem de to kvinder.

Ifølge mediet Complex er fejden ti år gammel og starter derfor tilbage i 2007, da Nicki udgiver et mixtape over Terror Squads nummer “Yeah, Yeah, Yeah”. Angiveligt sender hun et “diss” i Remys retning i sin tekst på nummeret, og det skulle have fået Remy til at konfrontere Nicki Minaj omkring de famøse linjer dengang, men uden at få klart svar.

I 2008 bliver Remy Ma fængslet for at have skudt en bekendt, og efterfølgende begynder Nicki Minajs karriere for alvor at tage fart. Da Remy bliver løsladt i 2014, virker hun til at være på god fod med Nicki, da hun udtaler sig om mulighederne for et samarbejde mellem de to.

I 2015 udgiver Remy Ma et track over Nicki Minajs storhit “Truffle Butter”, hvor teksten mest af alt går på, at hun vil tage hævn over dem, der er kommet frem, mens hun har siddet inde – og måske et clapback til Nickis lignende stunt otte år tidligere.

I 2016 tweeter Remy et stort tillykke til Nicki for at vinde en award for Bedste Kvindelige Hip Hop-artist, men senere samme år disser hun en unavngiven kvindelig rapper i flere af hendes sange.

For et par dage siden giver Nicki Minaj igen på to nye numre, hun er featuring på. Blandt andet smider hun linjerne “I gave these bitches two years, now your time’s up.” og “One platinum plaque, album flopped—bitch, where?”

Og nu har Remy altså udgivet nummeret “shETHER”, der uden tvivl er en reference til Nas’ dissnummer af Jay-Z, “Ether”, da de havde en beef i fordums tid. Lidt sjovt, når nu Nicki Minaj har udgivet albummet “Pinkprint”, som er et callback til Jay-Z’s “Blueprint”.

Samtidig er der ingen tvivl om, at coveret på nummeret er en reference til Nicki Minajs “Pink Friday”-album fra 2010, hvor Nicki sidder som en Barbie på en lyserød baggrund. Her er der også et billede af en Barbie, bare revet i stykker og med blodspor.

I nummeret refererer Remy bl.a. til en snak med Meek Mill, Nickis ekskæreste, som åbenbart direkte har sagt, at superstjernens implantater i røven skulle være eksploderet engang. Og hvis man overhovedet stadig skulle være i tvivl om, hvem der er tale om, bliver det slået fast med syvtommersøm, da der bliver råbt “Fuck Nicki Minaj!” i starten af nummeret.

Mens vi venter på Nickis modsvar, kan du høre hele disset her: