Bryan Adams, Ceres Arena
Foto: Lasse Lagoni

Bryan Adams – Old But Gold

Den 58-årige verdensstjerne, Bryan Adams, gæstede i går, tirsdag Århus i en næsten fyldt Ceres Arena, der taknemmeligt med nostalgiens lys i øjnene tog i mod “old” hits på hits fra den charmerende canadier. 

Bryan Adams skød koncerten igang og udnyttede det hungrende publikums begejstring til at lægge ud med “Do What You Gotta Do” fra det nye album, Get Up fra 2015. Inden man overhovedet kunne nå at lære den sang at kende, blev ordene skiftet ud til noget meget mere velkendt, nemlig med megahittet “Can’t Stop This Thing We Started” fra 1991.

Mr. Adams havde travlt med at spille sange – måske endda lidt for travlt. Der gik fire sange, før han henvendte sig til det begejstrede publikum med jokes og et par overraskende gode danske ord uden problemer. Halvvejs i koncerten tog han virkelig revanche og fik etableret sig godt med koncertgængerne, der både grinede og smilede af og med den sympatiske mand.

En hitmaskine, der godt ved, at publikum gerne vil drømme sig nostalgisk tilbage med de største hits og med god fart på numrene forsøgte at ramme alle 5000 koncertgængeres yndlingssang: “I’ve made 13 albums! Guys, I can’t even remember all of my songs!”

Og man må give manden det. Han har godt nok produceret god musik – og meget af det. Fra hans gennembrudsalbum i 1983, Cuts Like a Knife, der solgte platin, og Reckless kun et år senere med alle de store og uundgåelige hits op igennem 80’erne, 90’erne og tilmed i dag “Heaven” og “Summer of 69” til at have lavet filmmusik til 19 Hollywoodfilm, er han den ubetinget bedst sælgende mandlige kunster, hjemlandet Canada nogensinde har haft (Nej… Justin Bieber er ikke lige ved at overhale).

Something old, something new

Adams fik blandet godt og grundigt op i det helt nye, det helt gamle og det lige midt i mellem, samtidig med han havde en forrygende balance mellem sjælere og larmende rockballader. Kærligheden kunne mærkes. Kærligheden til musikken og kærligheden til sit publikum.

Bryan Adams elsker at stå på scenen, og publikum elskede at have ham der. Til tårepresseren “Heaven” fra hitpladen Reckless, overlod forsangeren første vers fuldstændigt til publikum, der leverede en smuk og fejlfri fællessang med 2017’s svar på tændte lighters i vejret: Ja, de iPhones fik virkelig testet batterilevetiden den nat i Århus, hvor de var i vejret adskillige gange.

Af de nye numre fra pladen Get Up gik særligt “Go Down Rocking”, “You Belong To Me” og “We Did It All” rent ind hos publikum, der lige netop i aften fik et par ekstra numre med hjem til det store bagkatalog af fællessange.

Af fællessange kan vi naturligvis ikke komme uden om det kæmpestore hit “Summer Of 69”, der stadig i 2017 kan ramme en privatfest, når klokken nærmer sig den gode stemning, og også den her aften blev skrålet med på, som var der ingen dag i morgen.

“Here I Am”, der blev udgivet i 2002 og var filmmusik til animationsfilmen, Spirit og “Have You Ever Really Loved A Woman?” fra halvfemserfilmen Don Juan DeMarco er blot to ud af 19 sange, som sangskriveren har fået med i Hollywoodfilm og endnu nogle velklingende sange, der fik fællessangen til at bryde ud i Århus.

Med 6 ekstrasange og “All For Love” som den sidste af dem, der ved sin udgivelse i 1993 lå nummer 1 i flere lande og heriblandt også Danmark, fik hitmageren presset det allersidste ud af tiden i Århus, inden han i aften indtager Forum på Frederiksberg.

Bryan Adams, Ceres Arena
Foto: Lasse Lagoni

Du kan se alle billederne fra den minderige koncert HER.