Mads Langer, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Mads Langer – Sød musik i skæret af lysende parasoller

Den 33-årige jyske sanger og hele Danmarks darling, Mads Langer, indtog i aftes scenen til en udsolgt akustisk koncert på Godset i Kolding. For mange nok en aften, hvor forventningerne var høje, hvilket han også formåede at indfri langt hen af vejen.

Det hele startede tilbage i 2009, hvor han slog igennem med coveret af det britiske band Olives ”Yout’re Not Alone”, og siden er det kun gået fremad for den unge sanger, som de seneste år har udgivet hit på hit. Mange vil nok sige, at de først rigtigt fik øjnene op for ham, da han var med i TV2 programmet ”Toppen Af Poppen”, hvor han fortolkede andre danske sangeres store hits med stor succes.

På scenen I Godsets rustikke koncertlokale fylder store lysende parasoller op i baggrunden. Rundt om mikrofonen, der står midt på scenen, tårner tre guitarer og et klaver op, som er klar til at blive brugt ivrigt gennem hele settet. Stemningen og snakken i lokalet er præget af forventninger til den anerkendte sangstjerne. Der breder sig en stilhed over publikum, da Mads Langer i sin ikoniske læderjakke gør sin entré på scenen og påbegynder sin første sang uden en mine.

En langsom start

De første par sange Mads Langer synger er, for mig, mere eller mindre ukendte, hvilket gør, at koncerten får en lidt langsom start. Først efter et par sange får han hilst på publikum og fortæller, at tourens koncept er ”ind i min stue”, fordi det typisk er der, alle hans sange bliver til – med kun en guitar eller et klaver, som også fremgår på scenen.
Efter den lidt langsomme start får han godt gang i de lidt mere kendte af hans sange, som i pauserne imellem suppleres med små sjove og humoristiske historier og facts, som hver gang fylder lokalet med latter.

Drop pausen

Efter 45 minutter og cirka 7-8 sange er der pause. I første halvleg har der været flere ukendte end velkendte sange, hvilket er en smule skuffende, da forventningerne om at høre alle de gode hits, man kan synge med på, ikke blev indfriet. Men op på hesten igen – andet sæt har vi jo stadigvæk til gode.
Pausen varer i næsten en halv time, hvilket jeg finder lang tid. Jeg kunne komme på mange gode sange, han kunne have sunget i den tid. Jeg tænker også, at folk godt kan holde ud at side på deres flade i 2 timer til en koncert uden en pause – men en pause skulle der til, og det blev en lang en af slagsen.

Mere Mads Langer

Tredive minutter og et tøjskift senere (I don’t know why) står Mads Langer der igen. Han formår dog i denne anden og sidste del af koncerten at få publikum lidt mere involveret. Folk synger nu med på de fleste af sangene og griner højere af hans små humoristiske indslag.
I løbet af koncerten får han også hyldet diverse afdøde kunstnere som Amy Winehouse og Leonard Cohen ved at synge deres sange. Resultatet er faktisk rigtig godt og rørende, men igen ville jeg nok hellere have hørt nogle af Mads Langers egne sange, som vi kender så godt og kan synge med på.

Mads Langer, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER.