Coldplay, Parken, Telia Parken
Foto: Lasse Lagoni

Året der gik hos Poplish: Fotosjæfens vanvittige 2016

2016 bød for mit vedkommende endnu engang på en masse koncerter, masser af musik og store oplevelser. Der var dog en ting, der overskyggede alt andet i mit år, der næsten er gået.

Ligesom sidste år, har jeg også i år fotograferet et hav af koncerter. Mere end 130 blev det til. Jeg startede ud med Slipknot for Poplish, hvorefter jeg primært skød koncerter som husfotograf på Godset i Kolding. Her var det ret fedt at min hjemby fik besøg af En Vogue. Dem har jeg altså lyttet en del til i mine unge år. Dertil var det også, for mig, ret stort, at den tidligere Guns N’Roses-guitarist, Gilby Clarke, kiggede forbi Godset.

Inden festivalerne tog fart, stod den bl.a. på Manic Street Preachers, The Lumineers og Mumford & Sons. Rigtig fede oplevelser, men når jeg rammer maj, så begynder det at festival-krible i kroppen, så da Jelling Musikfestival startede i slutningen af måneden, var jeg endelig tilbage i min yndlingsårstid, nemlig festivalsæsonen.

Manic Street Preachers, Vega, Store Vega
Foto: Lasse Lagoni

Superstjerne i Kolding

Sammen med Emmy, tog jeg afsted til byen med de berømte sten, hvor vi kiggede lidt på nogle af de dygtige danske kunstnere, der var på plakaten der. Midt i det hele drønede vi dog til Kolding, hvor amerikanske Nelly gav en koncert, der egentlig skulle have været afholdt i december ’15, men blev udsat efter terrorangrebene i Paris, hvor bl.a. spillestedet Bataclan blev angrebet. Koncerten var ikke noget at råbe hurra for, men vi fik lov til at møde superstjernen, hvilket faktisk var ret fedt.

Nelly, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Tilbage i Jelling var det tid til hovednavnet Queen + Adam Lambert. Igen, ikke noget at råbe hurra for, men som altid, er det altså ret fedt, at fotografere legendariske musikere. Her taler jeg dog ikke om Adam Lambert.

Inden Northside, var der også tid til, at fotografere “den hjemvendte søn”, Lukas Graham, der gav koncert på Østerbro Stadion, samt Muse, der væltede Forum. Dertil også en tur til Haze over Haarum med KATO.

kato
Foto: Lasse Lagoni

Deftones, Iggy Pop, The Chemical Brothers og Duran Duran, dannede mine topnavne på Northside, hvor især Duran Duran gav et vildt sug i maven. Det var virkelig en fest i pitten foran scenen, hvor stort set alle fotograferne nærmest dansede rundt mellem hinanden, mens mens der blev skudt en masse fede billeder.

Fantastiske Coldplay

Iron Maiden i Boxen og Bossen i Parken, inden der stod Tinderbox og Roskilde Festival på programmet. Fra Fyn er jeg nødt til at fremhæve Rammstein, Jason Derulo og Suede, mens jeg på Roskilde nærmest lagde ud med, at blive dybt skuffet over at blive placeret ‘Front of house’ til Red Hot Chili Peppers, uden en supertele, så det band jeg havde glædet mig til at fotografere, endte i en gevaldig fuser. Heldigvis blev det opvejet af bla. Tenacious D og Dizzy Mizz Lizzy på Orange Scene, så da jeg kørte fra Dyrskuepladsen, var det med et gigantisk smil på læben.

Coldplay blev foreviget i Parken. Det var min største fotografiske oplevelse i 2016. Jeg får stadig gåsehud, når jeg kigger billederne igennem. Kort efter endnu en stor oplevelse med ZZ Top i Aarhus og altid fantastiske (og hårde) Grøn Koncert, som er den absolut travleste dag som koncertfotograf.

Coldplay, Parken, Telia Parken
Foto: Lasse Lagoni

Endnu tur med KATO, denne gang til Samsø, inden Smukfest lukkede og slukkede for min festivalsæson. Her var der ventetid med Rihanna, legendefoto af Sting, opgaver for både TooManyLeftHands og Djämes Braun, inden Magtens Korridorer og Østkyst Hustlers samt Christopher lukkede for min tur i Bøgeskoven.

Nickelback i Boxen for Poplish og en masse koncerter på Godset blev det til, inden jeg endelig fik taget revanche for den dårlige oplevelse på Roskilde Festival, da Red Hot Chili Peppers gæstede Boxen. I mine øjne et perfekt punktum for mit koncertår 2016.

Det altoverskyggende højdepunkt

I følge min Spotify-playlist for 2016, har jeg lyttet rigtig meget til Dizzy Mizz Lizzy, og det er ikke uden grund. Da de i april udgav albummet ‘Forward In Reverse’, satte det nemlig en stopper for den lange ventetid det har været, siden ‘Rotator’ udkom i 1996.

Det at Dizzy udgav en ny plade, var, uden sammenligning, det største for mig i 2016. For fanden hvor er det godt.

Dizzy Mizz Lizzy, Tinderbox, Blå Scene, TB16
Foto: Lasse Lagoni

Til sidst er der kun tilbage at ønske et højt og rungende Godt Nytår – og lad så lige 2016 slutte i en fart, inden vi mister flere af de store musikalske mestre, for det har ganske enkelt været et lige lovligt aktivt år for Manden med leen, der åbenbart manglede folk til det hinsides husorkester.

Herunder finder du to playlister. Den ene er Spotifys servering af mine musikvaner i 2016, mens den anden er en playlist indeholdende ét nummer for hver koncert/kunstner jeg har fotograferet i løbet af året.