Skunk Anansie

5 gode grunde til, at du skal se Skunk Anansie

90’er britrock/punk-bandet Skunk Anansie spiller i store Vega den 26. februar 2017. Her får du fem gode grunde til at opleve dem live igen eller for første gang:

1. Vi har brug for noget punk

I denne tid vi lever i med politikere, der er smartere end nogensinde, et samfund, der flyder over af plastic fra Kina og en verden, hvor alt handler om penge, så kan man godt savne punken. Her leverer Skunk Anansie, opråbet. Sangen ’Yes! It’s fucking political!’, føles voldsom når man hører den. Den er et opgør med, at musik helst ikke må blive politisk ifølge musikkritikere og at alt netop er politisk. Skunk Anansie holder fast i kritikken af politik som et vedblivende tema i deres musik. Længe leve anakismen.

2. Skin

Skin, der inde bagved hedder Deborah Anne Dyer, har aldrig været bange for at sige sin mening. Hun er politisk, feministisk og overordentligt intens i sine udtryk og ’lige ud af posen’-typen. Hun har blandt andet udtalt, at hun nærmere ser sig selv som en kunstner, end som musiker og at hun spiller guitar værre end en kamel. Hun blev kendt med Skunk Anansie, men har sidenhen startet en solokarriere, hvor hun både har været ude i de højtråbende og mere stille sider af sig selv. Hun betegner sig selv som en lille aktivist og hendes ’Elvis’ er Bob Marley, har hun udtalt til Fusion.com. Desuden er hun nu en succesfuld dj inden for den elektroniske genre, hvor hun spiller techhouse, techno og minimal. Alt i alt, er hun en ordentligt sej dame, der ikke lader nogen eller noget stoppe hende.

3. Du kan synge med på alle sangene

Okay, hvis man ikke var hardcore fan af Skunk Anansie, så var der i hvert fald én sang, som alle kunne back in the days: ’Weak’. Ja, nu sidder du så og skråler ’…As I aaa’aaaaa’aam’ inde i hovedet og det er helt rigtigt. Sangen er deres fjerde single fra deres første album ’Paranoid & Sunburnt’ fra 1995 og udover at være et gedigent hit til bandets koncerter, er nummeret også genindspillet af Rod Stewart i 1998. Bandet har udgivet seks albums og der er masser af afropunk, post-punk og britrock at slå sig løs i. Hvis du ikke kender så meget til Skunk Anansies musik, så kan albummet ’Stoosh’ varmt anbefales, hvor man kan nyde Skins fantastiske vokal på eksempelvis nummeret ’Hedonism (Just Because You Feel Good)’ fra 1997. Dette nummer skrev hun efter hendes første store kærlighed slog op med hende, og det tog cirka fem minutter.

4. Der er ’skunk’ i navnet

– Og det er ikke en reference til den grønne plante, men derimod, er det et tegn på, hvor vilde og beskidte Skin, Ace, Mark og Cass er. Bandnavnet er inspireret af vest-afrikansk og Caribisk folklore og Anansi er navnet på en skikkelse fra folkeeventyrene. ’Anansi’ tager form som en edderkop og er kendt som ånden, der har al viden om alle historier. Tilnavnet ’skunk’ er udelukkende tilføjet for at gøre navnet endnu mere beskidt. Sejt, ikke?

5. Dine Doc’s vil føle sig hjemme

De klassiske Dr. Martens støvler stammer fra England, lige som bandet, der fik sit største gennembrud der. Støvlerne med de gule syninger var på fødderne af enhver skinhead med respekt for sig selv tilbage i 1960’erne, men de har fået et ordentligt comeback i dag. Ville det ikke være smukt at tage dem på til koncerten, eventuelt sammen med det ikoniske partisaner-tørklæde og måske et par ternede bukser? Punkstøvlerne ville endelig føle, at de var kommet hjem, selvom vi skriver 2017, når koncerten smadrer løs i Vega.

Der er få billetter tilbage til koncerten i VEGA søndag d. 26. februar 2017. Skynd dig at købe din HER.

Kilder: Skunkanansie.com, skinmusic.com, Fusion.com, Teamrock.com.