Bring Me The Horizon – En fornøjelse i Falconer

Bring Me The Horizon ejede Falconer Salen søndag aften. Der var moshpits og fællessang, og så kan man næsten ikke bede om mere. Det er kun et spørgsmål om tid før de vender tilbage til Danmark. Og det må helst ikke være for lang tid. 

Jeg har tidligere proklameret hvad der skal til for at en metalkoncert er rigtig god. Jeg skal have tæsk, helst knockoutes.

Så når jeg, dagen derpå, ligger vandret og er helt mørbanket – uden at have indtaget alkohol dagen forinden, så tyder alt på, at jeg har været til en formidabel metalkoncert.

Og det var jeg også. For Bring Me The Horizons optræden i Falconer Salen søndag aften, var en af de bedste koncerter jeg har været til i lang tid. Og da jeg af natur er meget kritisk anlagt, så må jeg bare ligge mig fladt ned og bare underkaste mig bandet fra Sheffields evne til at levere show. Et show, hvis lige jeg ikke har set i 2016.

Bedste venner med publikum

Som band har man formået at udnytte de muligheder der er, når man tager sin musik med på tour. Der er klar idé bag hvordan hvert nummer skal leveres. Skal det sparkes i gang med det samme, eller skal publikums nysgerrighed pirres lidt inden. Det skaber en relation mellem publikum og band. Det føles som at Oliver Sykes, der indiskutabelt er den bærende kraft bag BMTH’s liveoptræden, er nede i pitten med publikum.

Hvis jeg skal kritisere noget ved gårsdagens optræden, så er det at Sykes måske fylder for meget. Han efterlader ikke meget plads til de andre medlemmer i bandet. Vi fik en enkelt guitarsolo, én mere havde ikke været forfærdeligt. Men det er også det eneste man kunne sætte en finger på.

De åbnede stedet op

De kunne ikke fylde Falconer, men det gjorde heller ikke noget. For så var der mere plads til at åbne stedet op. Moshpits var ingen mangelvare, og sjældent har jeg set så mange mennesker være så glade for at blive væltet omkuld. Hvilket kun kan tilskrives, at bandet var allestedsnærværende.

Samspillet mellem det visuelle, i form af lys og billeder, og musikken gjorde at hvert nummer blev gjort til deres helt egen. Den bærende lyrik bliver publikum givet, som var man på kareoke bar. Hvilket blot betyder, at bandet har nemmere ved at fastholde publikum i koncerten. Og til tider føltes det også som publikum bare kunne have overtaget al sang helt selv.

Opsummering

Min oplevelse med Bring Me The Horizon i går, kan koges ned til dette. Jeg hørmer stadig af sved, jeg har ondt i muskler som kun bruges i moshpits og jeg har allerede lyst til en aften mere i selskab med drengene fra Sheffield. Og til Sykes, du holder en herlig fødselsdagsfest, tillykke igen.

Bring Me The Horizon, Falconer Salen
Foto: Martin Kleisberg

Se alle billederne fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
André Majlund
André Majlund
Pjattet med lange gåture langs stranden, og så brygger jeg mine egne løgnehistorier. Ellers kan jeg godt lide musik lavet over dåseøl og tonsvis af høje femmere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Min oplevelse med Bring Me The Horizon i går, kan koges ned til dette. Jeg hørmer stadig af sved, jeg har ondt i muskler som kun bruges i moshpits og jeg har allerede lyst til en aften mere i selskab med drengene fra Sheffield. Og til Sykes, du holder en herlig fødselsdagsfest, tillykke igen.Bring Me The Horizon - En fornøjelse i Falconer