NOAH
Foto: Lasse Lagoni

NOAH – Åbner op på nyt album

Troels Gustavsen har siden januar været ene mand bag aliaset NOAH, efter Lasse Dyrholm sagde stop og forlod den daværende duo. Men at han nu er blevet “single” er tydeligvis ikke noget der har rørt ham synderligt. For på hans nye album 1988 leverer han på ny det, der siden 2013 har skaffet NOAH flere guld- og platincertificeringer, nemlig musik som både fanger og fortæller. Han har åbnet sit hjerte op giver hans mange fans en musikalsk rundtur i hans liv, tanker og drømme.

Det hele starter med et energiboost som end ikke en kande kaffe eller 10 Red Bulls kan følge med på i form af numrene Ser Mig Ik’ Tilbage og Vi Brænder De dansevenlige toner og Troels’ lyse vokaler udgør starten på 41 minutters gode, musikalske minutter.

Herefter falder tempoet på Kære Mor, der med sin inderlighed rammer lige i hjertet og for alvor danner grobund for forhåbningerne om at det ikke nødvendigvis er “bedst når man er to”.

At bruddet med Lasse har givet mere kunstnerisk frihed er tydelig. For udover sangen til moderen, er der også en hyldest til hans søn og ikke mindst en fantastisk serenade til hans afdøde far. Sidst nævnte har titlen Vågn Op og kan ikke undgå at påvirke lytteren, når Troels (udelukkende bevæbnet med sin stemme og en guitar) fortæller om savnet og kærligheden til hans far.

Det er uden tvivl i de ømme øjeblikke, hvor stemmen får lov at skinne igennem, at 1988 gør sig bedst. Men at der også er nogle sange med masser af liv og energi, er bestemt heller ikke noget dårligt, når de bliver leveret af en stemme som den Troels er udstyret med.

To medlemmer er blevet til én, men det har bestemt ikke gjort NOAH mindre interessant. Tværtimod, så har Toppen Af Poppen-deltageren skabt et rigtig lækkert popalbum som både passer til de grå vinternætter og de solrige sommerdage.

Trackliste:
01. Ser Mig Ik’ Tilbage
02. Vi Brænder
03. Kære Mor
04. Vend Dig Om
05. Elias
06. Før Vi Falder
07. Uperfekt
08. Endnu En Nat
09. Vågn Op
10. På Vej Hjem
11. Barn Igen
12. Tag Mig Tilbage

skaermbillede-2016-11-18-kl-12-01-21