Bastille

Fem gode grunde til at opleve Bastille

Den 22. november går det løs i Falconer Salen, når det engelske band Bastille giver koncert i København. Her får du fem gode grunde til at opleve Bastille på dansk jord!

1) Oplev splinternyt materiale

Selvom Bastille-kvartetten debuterede i 2010 med nummeret “Flaws”, har de ikke stået stille siden da. Så sent som 9. september i år udkom de med deres andet album, Wild Wild World, der allerede hittede godt inden udgivelsen med singlen ”Good Grief”. Publikum kan derfor være sikker på, at Bastille vil være brandklar til at blæse helt nyt materiale ud over scenekanten, når turen kommer til Falconer Salen.

Derfor: Du er sikret ny drøngod musik fra Bastille-drengene, der ikke før er optrådt med live i Danmark.

2) Spændende support

Selvom Bastille er i fokus, kommer et hovednavn altid med en ny spændende support… og Bastille koncerten er ingen undtagelse. På den europæiske del af deres turné, har de taget den fortsat lidt ukendte Rationale med som support. Selvom navnet endnu ikke får mange til at nikke genkendende, spår hans første single ”Something For Nothing” om stort potentiale og sans for at levere en blød alternative, elektronisk, r&b lyd. Over en halv million views på YouTube er aldrig til at tage helt fejl af. Specielt ikke, når debutalbummet først udkommer til april næste år.

Derfor: Det er altid rart at udvide sin musikhorisont, og her har man mulighed for (måske) at opleve en fremtidig stor artist før alle andre.

3) Bunkevis af hits i baggagen

Bastille har været svære at komme udenom siden deres debut i 2010, og ligeledes har deres musik. Monsterhittet ‘Pompeii’ har allerede fungeret som P3’s Uundgåelige herhjemme, mens også udspil såsom ”Laura Palmer” og ”Things We Lost In The Fire”, har gået deres sejrsrunde. Derudover kan man som publikum få glæde af Bastilles fantastiske mashup “Of the Night”, der er et mix af Coronas dance-hit fra ‘93 “The Rhythm of the Night” samt tyske Snaps “Rhythm Is a Dancer” fra 1992. ”Of the Night” kunne første gang nydes på Bastilles frit tilgængelige mixtape Other People’s Heartache fra 2012, før sangen udkom som førstesingle fra deres deluxe udgave af debutalbummet Bad Blood: All This Bad Blood.

Derfor: Der vil være hitpotentiale nok at skråle med på, når forsanger Dan Smith igen starter med at synge: ” I was left to my own devices”…

4) Kendte på dansk jord

Det er ikke første gang det britiske indie pop band gæster Danmark. Tilbage i 2013 gav Bastille koncert i Store Vega til stor begejstring fra både publikum og anmeldere. Vi må derfor forvente, at Bastille må levere et lige så solidt brag af en koncert, når de kommer til Danmark denne gang. Desuden må vi ikke glemme Bastilles funky cover af Møs ”Final Song”, der fik en omgang gennem Bastille-møllen i september, da de gæstede BBC Radio i hjemlandet. Vi kan måske ligefrem håbe, at fortolkningen også finder vej til scenen i Falconer Salen?

Derfor: Bastille er kendte på dansk jord og har fortolket danske artister, ergo må de have en lille forkærlighed for Danmark, der kun kan smitte af på koncertoplevelsen!

5) Live er altid bedst

Meget kan man sige, men live er nu en gang bedst! Intet kan slå live-oplevelsen, når ens yndlingsnummer bliver spillet for fuld blæs, og man som tilskuer kan stå og tage hele oplevelsen ind. Det er bare ikke det samme kun at høre sangen hjemme på sofaen en grå søndag på repeat. Musikken skal opleves – især når den leveres af Bastille! For Bastille er et band, der kan deres kram og det er altid federe at opleve et band give den gas, fremfor én enkelt soloartist med sit backtrack.

Derfor: Med Bastille får du hele koncertoplevelsen, når hele bandet tropper op og viser, hvad de kan.

Bastille, Falconer Salen, tirsdag d. 22. november.

Billetter til koncerten kan købes HER – men skynd dig, for der er kun få billetter tilbage.