Anvil, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Anvil – Metal knows no age

Anvil spillede den 8. november en meget intim koncert på Godset. Med sig som opvarmning havde de Broken Fate og Rezet. Med deres skæve ansigter, canadiske accent og humor blev der uddelt anekdoter, jokes og et ton lækre sange!

Allerede fra starten skilte Anvil sig ud ved, at forsangeren og guitaristen, Steve “Lips” Kudlow lagde ud med at stå nede blandt publikum og spille hele første sang. Der blev hurtigt lavet en cirkel omkring ham og mobilerne blev hevet frem af lommerne for at få taget nogle billeder. Da sangen var ovre, prøvede Lips at få styr på tropperne og spørge: ”Do we have some old Anvil fans here? I can see some grey hair! And some who have no hair at all!” Publikummet bestod mest af ældre folk, men der var også nogle unge ind imellem. Og den fede stemning gjorde også, at om man så var lidt oppe i årene, så blev man ung igen for en aften. Som Lips sagde: ”Metal knows no age!”

Hele aftenen bar præg af den tossede stemning som bandet elsker at skabe, bl.a. med nogle sjove anekdoter omkring Ozzy Osbourne og den afdøde Lemmy Kilmister. Forsangeren bruger sit smidige ansigt til at smile stort og skære ansigter; og toppen af det tossede var, da han tog en vibrator frem og fyrede den af med den på guitar. Noget han er kendt for at gøre på scenen.

Det canadiske band består af Chris Robertson på bas, Robb Reiner på trommer, og førnævnte Steve “Lips” Kudlow. De spiller primært heavy metal og trash metal. Igennem årene har de hoppet ind og ud af rampelyset, og de har gjort sig meget bemærket ved at lave den humoristiske dog også seriøse dokumentar om bandet om, hvordan de startede, aldrig gav op, og hvordan det lykkedes for dem.

Der var ikke en finger at sætte på hvordan, Anvil spillede. Forsangeren har sin unikke rå stemme, og deres valg af numre og udførelsen var kanon. Trommeslageren fik en lang og lækker solo, og bassisten fik også lov til at fyre den af under et nummer. Under nummeret Metal on metal spænede forsangeren igen ned fra scenen for at udføre nummeret blandt publikum, og igen blev der hurtigt lavet en cirkel og taget nye billeder. Denne gang tog han sig dog tid til at ryste hænder med publikum. Aftenen blev afsluttet med et cover nummer af sangen Born to be wild af Steppenwolf.

Anvil, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Se alle Lasses billeder fra koncerten HER.