Outlandish, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Outlandish – en ærlig og charmerende fortælling

Da det multikulturelle band Outlandish indtog scenen til en udsolgt koncert på Godset i går aftes, var der lagt op til et par hyggelige timer fyldt med smukke sange og historier fra deres musikalske liv. Med et godt twist af humor og uhøjtidelighed formåede trioen at skabe en aften fyldt med grin og kuldegysninger, hvor de havde publikum med hele vejen.

Det sidste album Outlandish udgav var ”warrior//warrior” fra 2012, dog udkom deres nye single ”My Old Man” i juni i år. Det nye nummer var også at finde på setlisten i går sammen med alle deres største hits som blandt andet ”Aicha”, ”Walou” og ”Look Into My Eyes”, som fik alle blandt publikum til at synge med og skabte en følelse af nostalgi.

Med fem stole, fem mikrofoner og en stor lysestage med levende lys i, var det tydeligt, at der var lagt op til en hyggelig akustisk koncert. Det var tydeligt at høre, inden koncerten startede, at publikum blev overraskede over, at det var en siddende koncert, men ud fra stemningen endte det med at fungere rigtig godt. En håndfuld mennesker var dog ikke tilfredse med at skulle sidde ned og stillede sig op allerede under de første numre, så de havde større frihed til at bevæge sig i takt med musikken.

Ud over de mange smukke og tankevækkende sange, opstod der også humoristiske øjeblikke – og de var rent faktisk sjove og fik publikum til at grine mere eller mindre hver gang.
Drengene gjorde det flere gange klart over for publikum, at koncerten var uhøjtidelig, og at der skulle være plads til fejl. For eksempel sprang en af strengene på guitaren midt i et nummer, så de blev nødt til at stoppe midt i sangen, samt at Isam B glemte teksten i en anden sang. Koncerten bar dermed præg af ærlighed og menneskelighed, og trioen fremstod ikke mindre charmerende af det.

Det var tydeligvis Isam Bachiri og Waqas Qadri, der var mest på dupperne under hele koncerten i forhold til at fortælle de rørende og sjove historier, hvor Lenny Martinez faldt lidt i baggrunden. To andre der ikke var i baggrunden, var deres korsanger og guitarist, som spillede og sang helt fantastisk. Især korsangeren Jonas formåede at vælte hele Godset med hans fremragende stemme og fik klart aftenens største bifald, da han sang ”Ready To Love”.

Alt i alt var koncerten en rigtig god oplevelse, da bandet i høj grad formåede at kræse omkring publikum, og så synger og rapper de jo bare virkelig godt. Lyden på Godset var rigtig god og gjorde den akustiske oplevelse ekstra lækker. Jeg synes at spilletiden på halvanden time var perfekt, selvom det var åbenlyst, at publikum gerne ville have mere.

Outlandish, Godset
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER