Craig David, Vega
Foto: Bo Källberg

Craig David presents TS5 – Nymodens retrofest

Mens 90’erne nu i flere år har været ramme om en del temafester, hvor datidens musik bliver idoliseret, er tiden nu nået til 00’er-fester. Og den satte Craig David i gang i VEGA lørdag nat.

Da jeg læste, at Craig David skulle til Danmark, tænkte jeg med det samme “Fedt! Det bliver helt sikkert en kanon retrofest.” Da jeg opdagede, han skulle være DJ klokken ét om natten, blev jeg mere skeptisk. Hvad skulle han spille? Og ville folk være med på hans præmis? Eller ville der stå et udsolgt Vega og være ret forvirrede, når han stillede sig bag sin laptop?

Men stemningen var god i salen. Pelle Peter havde varmet op forud for koncertstart, og modsat udenfor var VEGA skoldhed 01.15, da briten trådte frem og erklærede ballet åbent med en setliste, som især hyldede 00’ernes R’n’B, som også var den periode, hvor den 35-årige sanger havde sin storhedstid.

Ser man på Davids aktivitet siden den fremadstormende karriere omkring årtusindeskiftet, så har han leveret en sjatfuld albums med middelmådig succes. Seneste skud på stammen – Following My Intuition – virker dog ikke som en intuitionsskive, men mere som et planlagt skud på EDM-stammen, som allerede er godt proppet og populær. Det meste lyder meget som 2012s største hits; Drum’n’bass og den elektroniske lyd fra Londons undergrundsscene fylder mest, men har fået Davids klassiske R’n’B-feeling over det samtidig. Alt i alt er skiven både tro mod Craig David, som vi kendte ham fra 00’erne, men samtidig føles det som om, han forsøger at ride med på en bølge, hvor han alligevel kom lidt for sent til festen.

Men i et proppet VEGA, hvor alle er klar på nymoderne retrofest, fungerede blandingen mellem nyt og gammelt ret godt, mikset med noget af det allerbedste fra dengang den unge generation var yngre. Eneste minus var Davids insisteren på at synge vokalerne – også på de numre, han intet havde med at gøre. Det ødelagde muligheden for større karaokefest.

Personligt blev nattefesten i VEGA en reminder om, hvor meget lækkert musik, der faktisk kom ud af 00’erne, hvilket resulterede i nyopfyldte spillelister. Men gik jeg derfra og var overrumplet af en fantastisk oplevelse? Nej. Kunne enhver anden have stået og spillet det samme? Jep. Gjorde det nogen forskel, at det var Craig David? Egentlig ikke.

Craig David, Vega
Foto: Bo Källberg

Se alle billederne HER