Volbeat, Forum
Foto: Martin Kleisberg

Volbeat – Danmarks mest undervurderede verdensstjerner

“Medierne bliver vi aldrig gode venner med, men folket har talt!” råbte en hæs Michael Poulsen fra scenekanten ud mod et overproppet Forum torsdag aften. Danmarks mest succesrige band har taget verden med storm – især her på hjemmebane.

Alene ved at kigge på planen for aftenens koncert kan man se, at det går Volbeat godt. Australske Airbourne, som er et kæmpe navn i rockverden, varmede op i Forum forud for de danske rockdarlings indtog. Allerede dér kan man indikere, at det går rimelig godt.

Nummer to ting, som beviser, at Volbeat har styr på deres shit, er mængden af mennesker i Forum. Der blev udsolgt på rekordtid, da billetterne blev sat til salg i sin tid. Og det betød mennesker overalt. Oppe på balkonerne var der fem rækker af mennesker, som stod langs rækværket for at se noget – det kunne alle med garanti ikke.

De er ikke gode venner med medierne, proklamerer Michael Poulsen. Og det er nemt at forstå, hvad han mener, hvis man googler sig frem. De mest læste artikler herom herhjemme fra er Thomas Treos smædeord om koncerter og albums hos Ekstra Bladet. Men hvad betyder det, når man sælger sin musik og trækker fulde huse, når man tager ud og gør sin ting på diverse spillesteder verden over?

For en uge siden vandt de P3’s lytterhit med ‘For Evigt’. Et nummer, som ifølge DRs egne oplysninger er spillet 288 gange på kanalen. Til sammenligning er Lukas Grahams ‘7 Years’ og MØ’s ‘Final Song’ som også var nomineret, spillet over 400 gange på kanalen i samme periode. Prisen blev vundet ved flest SMS-stemmer fra lytterne.

Tilbage til Forum, hvor halvanden times høj-intens koncert blev fyret af med hardcore præcision:

Scenen var koloenorm, ligesom lysshowet var større, end jeg har set det hos nogen anden dansk kunstner i lang, lang tid. Koncertens opbygning og sceneshowet gav associationer til at stå i en arena i Texas og se Metallica lire den af for fulde huse.

Der var ikke den store ændring på aftenens setliste i forhold til koncerten i Boxen. Der var lige et death growl-moment, da Mark “Barney” Greenway fra Napalm Death kom ind og “sang” ‘Evelyn’ med Michael Poulsen. Derudover bør det nævnes, at basisten Kasper Boye Larsen stod ovenpå en kontrabas, mens han spillede på den. OK god lir og overskud.

Til trods for, at Poulsen tidligt på aftenen med hæs stemme proklamerede en halsbetændelse, så var der ikke en finger at sætte på vokalen i Forum. Den stod stærkt og lød ikke syg, før volumen og intensiteten i stemmen kom tilbage ned på et normalt samtaleniveau. Samtidig må det meldes, at lyden i Forum for én gang skyld ikke var håbløs. Til gengæld var lyden blot så høj, at det stadig runger i hovedet og ryster i benene, fordi balkonen rystede af vibrationerne fra musikken, der bragede ud i de mo-fo højtalerne, kvartetten havde taget med i dagens anledning.

Mens Lukas Graham får otte artikler kastet af sig, hver gang de får endnu et stream, står det her metalband fra Sjælland med hele verden i sin hule hånd og mere end 2 millioner lyt på Spotify, en tidligere fjerdeplads på Billboards album-hitliste, og ingen løfter et øjenbryn og giver en fuck. Bortset fra de endeløse rækker af mennesker, som var taget ind i Forum for at give en fuckfinger til smagsdommeriet og bare kaste med håret til tonerne af ‘The Garden’s Tale’ – selvfølgelig og som altid med Johan Olsen på gæstevokal.

Volbeat, Forum
Foto: Martin Kleisberg

Se hele galleriet fra koncerten HER.