Fifth Harmony – Falsk fierceness

De fem Fifth Harmony-tøser kom til Falconer med tasken fuld af sange om girl power, men også alt for mange påtagede og indstuderede dansemoves undervejs i showet.

Falconer Salen på Frederiksberg var halvtom lørdag aften, da den amerikanske pigegruppe, der blev formet i X Factor 2012, kom til landet for første gang. Mange unge piger var fangirlet op fra top til tå og havde en forældre med, mens der også var flere homoseksuelle par til stede. Men for en kunstner, der har solgt over én million albums i USA, var det ikke et imponerende syn at dukke op til.

Da showet gik i gang omkring 21.25 – 2½ time efter dørene åbnede – var det også tydeligt at se, at de fem piger er vant til et større setup hjemme in the U.S. i haller med flere udfoldelsesmuligheder på en større scene. Allerede i første nummer, da pigerne kom frem fra mørket, var der indstuderede positionsskift og små, sexede poses og dansemoves nok til en livstid. Det mindede om en blanding af et stripshow og et bikini fitness-show, hvor pigerne også poserer og skiftet plads på helt overdrevne måder.

Lyden var helt håbløs. Musikken var for høj i forhold til lyden i pigernes mikrofoner, og hver af dem kæmpede en brav kamp for at nå tonerne hver gang – men det lykkedes i praksis kun hver anden gang. Det var de små piger – Camila Cabello og Ally Brooke – som brillierede mest med deres sang, mens Lauren Jauregui mest mindede om et spøgelse af sig selv. Hun var ofte ude af trit med de andre og havde ekstremt svært ved at ramme sine toner, når hun skulle performe.

Den generelle fornemmelse under showet var en form for falskhed. Pigerne havde konstant vind i håret og gik rundt, som om de rendte rundt på en catwalk, mens deres stemmer druknede i den høje musik. De indstuderede dansetrin blev performet med forskellig energi – det var nemt at se, hvem der er mest trætte her midt i tournéen. Men det må også være hårdt at tournere for fjerde år i træk i en alder af 19-20 år.

Fifth Harmony er ikke så store i Danmark endnu, men har haft flere store hits, som også var nogle af de eneste højdepunkter i koncerten. ‘Worth It’ og ‘Work From Home’ blev performet som de sidste to numre, og først der blev stemningen topfed. Første optræden her i landet var ikke imponerende.

Fifth Harmony, Falconer salen
Foto: Martin Kleisberg

Se Martins billeder fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

1 KOMMENTAR

  1. […] Det er desværre ofte en tendens i Danmark, synes jeg at kunne se, at internationale kunstnere kan spille for fulde huse i kæmpe koncertsale, men knap nok skrabe et ordentligt publikum ind herhjemme. Det samme skete, da Fifth Harmony spillede i Falconer Salen for et års tid siden. […]

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Med så store hits i bagagen, som Fifth Harmony har - to numre med over en milliard views på YouTube - og så mange optrædener bag sig, burde de fem tøser kunne levere mere end falsk påtagethed og halve sangkundskaber. Men de fik solgt en masse merchandise i boden, så det var vel en fin aften for deres business.Fifth Harmony - Falsk fierceness