Fifth Harmony, Falconer salen
Foto: Martin Kleisberg

Fifth Harmony – Falsk fierceness

De fem Fifth Harmony-tøser kom til Falconer med tasken fuld af sange om girl power, men også alt for mange påtagede og indstuderede dansemoves undervejs i showet.

Falconer Salen på Frederiksberg var halvtom lørdag aften, da den amerikanske pigegruppe, der blev formet i X Factor 2012, kom til landet for første gang. Mange unge piger var fangirlet op fra top til tå og havde en forældre med, mens der også var flere homoseksuelle par til stede. Men for en kunstner, der har solgt over én million albums i USA, var det ikke et imponerende syn at dukke op til.

Da showet gik i gang omkring 21.25 – 2½ time efter dørene åbnede – var det også tydeligt at se, at de fem piger er vant til et større setup hjemme in the U.S. i haller med flere udfoldelsesmuligheder på en større scene. Allerede i første nummer, da pigerne kom frem fra mørket, var der indstuderede positionsskift og små, sexede poses og dansemoves nok til en livstid. Det mindede om en blanding af et stripshow og et bikini fitness-show, hvor pigerne også poserer og skiftet plads på helt overdrevne måder.

Lyden var helt håbløs. Musikken var for høj i forhold til lyden i pigernes mikrofoner, og hver af dem kæmpede en brav kamp for at nå tonerne hver gang – men det lykkedes i praksis kun hver anden gang. Det var de små piger – Camila Cabello og Ally Brooke – som brillierede mest med deres sang, mens Lauren Jauregui mest mindede om et spøgelse af sig selv. Hun var ofte ude af trit med de andre og havde ekstremt svært ved at ramme sine toner, når hun skulle performe.

Den generelle fornemmelse under showet var en form for falskhed. Pigerne havde konstant vind i håret og gik rundt, som om de rendte rundt på en catwalk, mens deres stemmer druknede i den høje musik. De indstuderede dansetrin blev performet med forskellig energi – det var nemt at se, hvem der er mest trætte her midt i tournéen. Men det må også være hårdt at tournere for fjerde år i træk i en alder af 19-20 år.

Fifth Harmony er ikke så store i Danmark endnu, men har haft flere store hits, som også var nogle af de eneste højdepunkter i koncerten. ‘Worth It’ og ‘Work From Home’ blev performet som de sidste to numre, og først der blev stemningen topfed. Første optræden her i landet var ikke imponerende.

Fifth Harmony, Falconer salen
Foto: Martin Kleisberg

Se Martins billeder fra koncerten HER