Volbeat – Godt gensyn med danske rocklegender

Onsdag den 19. oktober gennemblæste Volbeat Boxen i Herning. Til at opvarme for dem havde de intet mindre end to bands; det amerikanske band Crobot og det australske band, der tidligere på året besøgte Danmark, nemlig Airbourne. Der var i sandheden lagt op til en aften i rockens tegn!

Efter at have været igennem de to opvarmningsbands, var det tid til hovednavnet Volbeat. Det kæmpe tæppe, hvorpå der stod Volbeat, hang foran scenen, og publikum ventede spændt. Sangen fra Motörhead ”Born to Raise Hell” kom på, og koncerten var lige på trapperne. Tæppet faldt, publikum blev badet i lys og de fire gutter; Michael Poulsen, Jon Larsen, Rob Caggiano og Kaspar Larsen fyrede straks op under hele salen! Publikum gik for alvor amok, da de begyndte at spille ”A Warriors Call”, som ikke alene er en god gedigen kending blandt trofaste fans men også introsang til en af Danmarks helt store boksere – nemlig Mikkel Kessler. Armene fløj med et op i vejret på næsten samtlige 15.000 mennesker i salen.

Bandet tog sig lidt kunstnerisk frihed i ny og næ, men ellers er det stort set som at høre numrene digitalt; der er ikke en finger at sætte på Michael Poulsens stemme, eller hvordan bandet fremfører deres setliste. Under koncerten fik Volbeat lidt hjælp fra Michael Poulsens gode ven nemlig Rod Sinclair, der deltog med banjo til ”Sad Mans Tongue” og ”For evigt”.

Aftenen var heller ikke uden humor; guitaristen Rob Caggiano havde tilsyneladende problemer med sine earplugs og skulle lige bruge et par sekunder til at justere, forsangeren Michael Poulsen var hurtig på aftrækkeren og fik fyret af, at de er vigtige for en musiker, da mans ellers risikerer at blive fyret fra AC/DC. En hurtig tribute på 10 sekunder til AC/DC blev herefter spillet. Bandet bad om at scenelyset blev slukket, dog var der stadig enkelte spotlights, hvorefter Michael Poulsen gjorde forsøget på at skabe noget smukt og bad folk tænde lygterne på deres mobiltelefoner. Dette resulterede i et smukt hav af hvide lys udover hele hallen – det er set før, men det skuffer aldrig at transformere en koncert om til en stjernehimmel.

Under koncerten blev der pludselig skudt gang i en konkurrence; hvis du var under 20 og det som den første lykkedes dig at crowdsurfe hele vejen op til scenen, gav Volbeat en guitar. Omkring 15 mennesker endte med at crowdsurfe op mod scenen, det var dog en ung dreng, der fik stukket en guitar i hånden som den heldige vinder. Det var dog ikke det eneste tidspunkt Volbeat ville have fat i den danske ungdom; kort før sidste nummer ”Still Counting”, beder Michael Poulsen om at Danmarks ungdom kommer op på scenen. Cirka 40 medlemmer af den danske ungdom kom op på scenen og forevigede oplevelsen med selfies med både band og publikum under sidste sang.

Det sidste nummer blev spillet og den første koncert på Volbeats Europa Turné er ovre. Du kan dog alligevel nå at få endnu et glimt af bandet, før de igen forlader landets grænser. Dette sker, når de den 27. oktober spiller i København. Hvis du har billet.

Volbeat, Boxen
Foto: Sebastian Dammark

Se hele galleriet fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nikolaj Steen Gangelhoff Kjeldsen
Nikolaj Steen Gangelhoff Kjeldsen
Født og opvokset i Strandhuse, Kolding. Blev tidligt et rockhoved, og er det stadig!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Volbeat leverede en fed koncert med super veludførte numre! Dog manglede jeg lidt wowfaktor og lidt mere bevægelse på scenen.Volbeat – Godt gensyn med danske rocklegender