birdstrike

BirdStrike – Dybere end man tror

BirdStrike er ude med deres debutalbum, og på albummet vil der være fire sange, som fans i forvejen kender til, og 10 nye sange. Bandet består af Laze, Garbus og Morten, som har base i Randers og hjemme i studiet Popshit. Deres tekster er dybere, end man tror, og hvis man skal have det fulde budskab, kræver det et par gennemlytninger af de forskellige sange.

BirdStrikes første fuldlængde album består af 14 sange, hvoraf de 4 udkom på EP, som bandet tidligere har udgivet.

Bandet blev dannet i Randers tilbage i 2009 og er stadig en trio bestående af Laze, Garbus og Morten på sang og guitar, bas og trommer.

Sangene på deres debutalbum har stort set alle sammen en hurtig rytme, og selvom der er nogen, der er sat lidt ned i tempo, har de generelt en lækker rytme gennem hele albummet. Deres sanges budskaber kredser primært om, hvad jeg vil kalde et drengerøvsliv, med fucked up døgnrytmer og dage, der ikke slutter før solen står op igen. Tømmermænd af begge skuffer, det vil sige både de fysiske og de psykiske, moralske tømmermænd. De dækker i det hele talt en bred ramme af følelser både det negative og det positive ved kærlighed blandt andet.

Da jeg satte mig ned for at høre albummet, fik sangene mig hurtigt til at tænke på Foo Fighters, både det vokale og hvordan deres musik er sat op. En lille smule hård Green Day sneg sig da også ind i mit hoved. Om de har hevet inspiration fra nogen af de nævnte, skal jeg dog ikke kunne sige. De har lavet deres egen fede lyd med gode og lækre tekster.

Teksterne, der bliver sunget af forsangeren Laze, får noget lettere råt over sig pga. hans fede rå stemme. Som bandet selv skriver (hvilket nogen måske vil sige virker indlysende), ville de forskellige dele af sangene virke latterlige eller mærkelige, hvis de stod for sig selv, men til sammen giver vokalen, bassen, trommerne og guitaren en dejlig lækker lyd af rock. Drengene fra BirdStrike har fået skruet et fedt album sammen, som udkom i dag, d. 5. oktober.

Birdstrike