Foto: Bo Källberg

Joey Moe – Fra gadedreng til charmør

Den Voice-aktuelle sanger Joey Moe skulle i aftes forsøge at udfolde sit poppede bagkatalog i nye rammer, da han indtog et næsten udsolgt DR Koncertsalen med et afsluttende twist.

Joey Moe har været svær at komme udenom den seneste tid. Faktisk lige siden udgivelsen af hittet ”Yo-Yo” i 2009, har gadedrengen fra Amager været et kendt ansigt inden for dansk popmusik. I aftes skulle han så vise sit værd væk fra de udendørs stå-koncerter, indenfor i de smukke rammer i DR Koncerthuset.

En spændt koncertsal har gjort sig klar til at høre Joey Moes poppede toner blive spillet. Publikum tæller det meste af familien Danmark, hvor især de mange børnefamilier er til at få øje på. Joey Moe må siges at have gjort sig populær hos den yngre generation gennem sin medvirken som dommer i Voice Junior på TV 2.

Klokken fem minutter over otte træder hovedpersonen så frem på scenen. I ryggen har han hele sit band og en lilla lyssætning, mens vi får en meget afdæmpet start på showet. Joey Moe viser sit talent med flotte fraseringer og sublim stemmeføring. Vi skal dog kun to numre hen før festhumøret trænger sig på og strobelyset findes frem, da ’Million’ brøler ud af højtalerne. Publikum bliver langsomt varme og er med på fællessang, da kæmpehittet fra 2010 ”Du’ en éner” skarpt bliver leveret.

Amagerdrengen mangler bestemt ikke hits at fyre af på sådan en aften. Publikum bliver sikkert ført igennem både ”Skakmat”, ”Dobbeltslag” og ”Gadedreng”, hvor Joey Moe må siges at være på hjemmebane – men nu befinder han sig jo også, nå jo, på Amager.
Joey Moe ligger tungt på beatet og charmerer alle i Koncertsalen med high-fives og diverse blink ud til publikum. Desværre synes lyden ikke at være den bedste i en sal, hvor lyden ellers skulle være i højsædet. Joey går heldigvis klart igennem, men musikken synes at være en tand for høj og instrumenterne drukner til tider lidt sammen, hvilket er super ærgerligt.

En fest uden gæster

Halvvejs gennem debutkoncerten i DR Koncerthuset er det tid til kostumeskift. Joeys stemme lyder over højtalerne, hvor der fortælles en patos smørende historie om hans heltinde. Joey Moe træder igen ind på scenen og synger om sin heltinde, men hele set-up’et virker pludseligt sjusket. I denne igen stille del af koncerten begynder der at komme flere tomme pauser, hvor publikum ikke helt lader til at vide, hvad der foregår. Det samme angår desværre popstjernen, der ikke kan redde de tavse pauser med charmen fra tidligere. Er Koncertsalen alligevel for stor en mundfuld?

Efter det noget mislykkede stille segment skrues der pludseligt HELT op for festhornet igen. Endda i en sådan grad at publikum ikke selv er helt klar. Joey Moe fyrer op for sine tidlige disko-hits, mens han render rundt på scenen til ”Hulahopring”, ”Jorden Er Giftig” samt dansehittet ”Yo-Yo”. Joey Moe spiller op til fest, men publikum er desværre ikke meget for at blive inviteret med. Generation-”Voice Junior” sidder undrende og kigger på de lidt ældre teenagere, der har en bass-arm i vejret. Koncertsalen kan ikke ligefrem siges at være skabt til denne form for dansefest.

Miseren er ovre. Joey Moe er tilbage i det lavere gear, hvor familien Danmark nu engang foretrækker ham. ”Hvis Det Ik’ Skal Være Os” fremføres nydeligt, og Joey viser igen sit sangtalent med fraseringer i det helt høje register. Herefter tages mikrofonen til side, mens Joey alene ønsker at råbe Koncertsalen op med sin historie om, hvordan han blev mobbet som barn. Her afsluttes talen med hans budskab: Fuck mobning!

Joey Moe har med talen vundet en plads i samtlige publikummers hjerter, og hele salen er i den grad klar på Joey, da ”Klar På Mig Nu” bliver sparket afsted. Nu er der fest og denne gang er alle inviteret med! Der er stor fællessang og klappen-i-takt, mens Joey endnu engang fyrer op for en remixet version af ”Million” for selvfølgelig at slutte det hele af med de to nyeste singler: ”Smukkest På En Søndag” og ”Eneste”. Joey Moe er i sit es, og publikum er med ham for han synes nu bedst, når alle kan mærke ham. Herefter takker Joey Moe af, og koncerten er slut… sådan da.

Surprise!

Egentlig burde anmeldelsen slutte her, men det ville være synd for det samlede indtryk af koncertoplevelsen. Godt nok har Joey Moe forladt scenen sammen med sit band, og folk er glade på vej hjemad, inden Joeys guitarist pludseligt er at finde ude i loungen ved Joey Moes merchandise-shop. Folk stimler sammen i det intime rum, mens Joeys klang igen er at høre ud af højtalerne. Frontmanden dukker nu ligeledes op og sætter sig ned på en stol. Kun ham, hans guitarist og hittene ”Million” samt ”Smukkest På En Søndag”.

Det er i sandhed i denne helt akustiske, intime version at Joey Moe kommer til sin sande ret. Amagerdrengen møder nu alle folk i øjenhøjde – som han også selv udtaler, han ønskede at kunne gøre efter koncerten – og charmerer sig ind, mens der er fællessang og brede smil at finde på både store og små. Selvom det ikke kan anses som værende en direkte del af koncerten, gav det dog stadig en rigtig fin afrunding, der pludseligt fik alle til at føle, de havde brugt en aften i selskab med, og helt tæt på, den bløde gadedreng fra Amager. Hvis hele koncerten havde foregået på denne tilbagelænede måde, havde der med garanti været flere stjerner i spil.

Foto: Bo Källberg
Foto: Bo Källberg

Se hele galleriet fra koncerten HER