Søren Huss – Kuldegys og Kærlighed

Den danske sangskriver, sanger og ikke mindst dygtige formidler, Søren Huss fik hårene til at rejse sig på sit publikum, da han søndag aften aflagde en fuldstændig udsolgt koncert i Ansgars Kirke i Odense. 

Da lyset blev slukket, og Søren Huss bød – og blev budt – varmt velkommen, blev de glade stemmer i det store kirkerum stille, og Huss lagde tonen an med titelnummeret til sangeren første solo-album, Troen og Ingen. Et album, der blev Søren Huss’ terapi efter den tragiske ulykke i december 2007, hvor han mistede sin kæreste i en højresvingsulykke. Hans datter overlevede mirakuløst ulykken. Datteren og musikken blev Sørens holdepunkt til livet.

Da Huss afslutter “Som Mejslet i Massiv Granit” med ordene “Elsker dig for evigt”, bliver pladsen i mellem de mange par i kirken mindre, og tungsindigheden og kærligheden i sangskriveren kan mærkes, så hårene rejser sig. Det er en meget personlig og åben Søren Huss, der i mellem numrene betror sig til publikum om, at han i al sin sorg glemte at være der for sin datter. Den følelse affødte sangene “Svigt” og “Jeg Finder Vej”, som Huss formidler til perfektion!

Brud i melankolien og samfundet til debat

Midt i mellem den tungsindige stemning, sangene i mol, de smukke og dybe tekster, bløder Søren Huss stemningen op med små anekdoter, udbrud og en selvironi, der flere gange får publikum til at grine. Da Huss begynder på sange fra det seneste solo-album, Oppefra og Ned, sker der også et skift i melankolien i sangene. Teksterne vidner om en mand, der havde brug for at finde et sted at parkere sorgen, som også Huss selv forklarer det denne søndag aften.

Sangskriveren blander sig desuden i debatten både om politik og topskat og Huss forbander til stor klapsalve racistiske udmeldinger langt væk. Huss kan citeres for følgende citat i Information: “Jeg tænker, at det at ytre sig frit ikke har nogen reel værdi i sig selv. Hvis alle er døve, er tale vel overflødig.” For at forstå, er det vigtigt at lytte, og de meget personlige tekster fik alle i kirken til at lytte. Lytte og forstå.

Aftenens sidste nummer: “Tak For Dansen” blev efterfulgt af to ekstranumre. “Under Tiden”, der med sangskriverens egne ord “måske er færdig til den nye plade” og en lille sød og sjov sang om opvasken, der kan vokse sig stor. Sidstnævnte udførte Søren Huss akustisk gående rundt mellem de lyttende i kirken, der brød ud i fællessang i omkvædet.

Da aftenen sluttede, og der igen blev stille i Ansgars Kirke, passede Søren Huss tekst fra sangen “Du er” så uendeligt godt til stemningen: “I et øjebliks ubegribelig stilhed føler jeg kun kærlighed”.

Søren Huss, Ansgars Kirke Odense
Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Se alle billederne fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Stine Gliese
Stine Gliese
Journaliststuderende, afhængig af at rejse og af musik! Jeg elsker koncerter! Kæmper lidt med at finde en passende kategori til min musiksmag.. Hvordan indfanger man de glade 80'ere, rock, de uundgåelige nye hits, beskidt rap og 90'er-boybands i en kategori?

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Søren Huss ender på imponerende fem stjerner, fordi han formår at formidle den største sorg, et menneske kan opleve på den fineste vis. Hans stemme er som en drøm, og teksterne kan forsone selv de værste fjender. Samtidig er Huss mere end sorg. Han formidler et håb og et ønske om glæde, der gav publikum i Odense den skønneste søndag aften. Søren Huss - Kuldegys og Kærlighed