KOKS, Skyskraber

Ikke så meget ‘KOKS’, bare meget catchy.

I dag udkommer debut-ep’en ‘Skyskraber’ fra det danske band KOKS.
KOKS er umiddelbar energi, bragt til live i de svenske skove. Dér hvor telefonen for længst har mistet sit signal, men hvor inspirationen går klart igennem.

Hele ideen bag KOKS har for drengene været, at lave samt udgive præcis dén musik, som de selv synes er ”det fede pis” uden som sådan at ramme én bestemt lyd men derimod med et ønske om, at lade projektet blive en slags musikalsk legeplads, hvor der både har skullet være plads til at have det sjovt, være sprælsk og til tider mere tjekket.
Noget der bevirker til, at numrene på mini albummet ”Skyskraber” fremstår en anelse mere spraglet og knap så lineær, som så mange andre nutidige danske udgivelser men dog uden at miste deres ”catchyness”.

På ”Skyskraber” har man bevidst gået efter en gør-det-selv udgivelse, uden indblanden fra pladeselskab m.v. og hvor musikken får lov til at have sit helt eget umiddelbare udtryk.
Et helt særligt ønske, som bandet havde efter mange års erfaringer med udgivelser, hvor der meget ofte bliver danset lidt for længe om den varme grød og hvor tilblivelsen af en udgivelse, ofte mister sin friskhed og ikke mindst, hvor man selv kan miste pusten.

Birk Nevel (trommer) og Birk Abenth (bas) har kendt hinanden lige fra barnsben af, hvor de begge er vokset op lidt udenfor Silkeborg og hvor musikken var en fællesnævner for de to venner. Birk Nevel og Carl-Erik Riestra (vokal og guitar) kender hinanden igennem Shaka Loveless, hvor de begge er faste bandmedlemmer.

Spontan idé til projektet

Ideen til KOKS opstod ret spontant efter en Shaka-koncert og en våd bytur for Birk og Carl-Erik. Tanken om at danne et band sammen fortsatte dagen derpå og de mødtes derfor med Birk Abenth, hvor der hurtigt opstod den kemi, der udgør bandets helt specielle treenighed; ”Vi snakkede om en hel masse musik. Og om dragter. Og om at klæde sig ud. Stadig uden at have spillet sammen… Men så fandt vi nogle datoer og tog til Bösebo i Sverige, hvor vi lånte ‘The William Blakes’ magiske hus. Der blev jammet til den lyse morgen, drukket bajere, og grint rigtig, rigtig meget. KOKS er glæde til musik. Og et herligt venskab imellem os tre drenge. Vi dyrker det umiddelbare udtryk. Laver musik vi får optur over selv at lytte på, grine af og græde til… no shit:)” udtaler Birk Nevel.

KOKS lyriske landskab er åbent og ønsker at lytteren er fri til at danne sig sine egne menings-billeder af sangene og deres budskaber.
Ordene er umiddelbare og de behandler dét at være mennesker, fra et overvejende positivt og kærligt perspektiv, selv når musikken er allermest insisterende og aggressiv.

Er du ikke bekendt med KOKS, er der i lydbillet genremæssige ligheder med bands som ‘Fribytterdrømme’ eller ‘De Underjordiske’. Lyden er spraglet og ikke fuldstændigt finpoleret, men det er kun fedt. Alle 7 sange på den dansk-sprogede ep, er kogt ned til at vare sammenlagt lige under 21 minutter, så der er fart på – det gælder også tempoet i næsten alle sangene.

4 ud af 7 sange er meget catchy og KOKS kan meget vel gå hen og blive et band vi kommer til at høre meget mere til. Debut ep’en bevidner i hvert fald om, at det var en god ting at gutterne holdte fast i den spontane ide om at mødes og jamme – det er der kommet en lækker, hurtig pop-rock plade ud af.

I aften (2/9-2016) afholder KOKS releasekoncert på spillestedet Rust, i København.
I morgen (3/9-2016)spiller KOKS på Von Hatten i Randers.

Tracklist:
1. Gid Tagene Var Bjerge
2. Klarsyn
3. Videre
4. Skyskraber
5. Tidens Visere
6. Vredens Dag
7. Gennem Tusind Stjerner