Macklemore & Ryan Lewis, Roskilde Festival, Orange, RF16
Foto: Lasse Lagoni

Macklemore & Ryan Lewis – Good Guy Macklemore stjal Roskildes hjerte

De samme egenskaber, som gør Macklemore & Ryan Lewis’ musik ulidelig og leflende, gør dem også til fremragende liveperformere. Det viste torsdag aftens koncert på Orange Scene.

Anmelderen hader Macklemore.

Macklemore er en pleaser. Macklemore laver ligefrem, blåøjet, fjollet pop-rap om homoseksualitet, afhængighed og om at handle i genbrugsbutik. Macklemore siger altid det rigtige. Macklemore klæder sig fjollet ud. Macklemore får imitatorer af John Legend og Nate Dogg til at synge på sine sange. Macklemore laver sange, som lyder som musicals. Macklemore kalder sin musik uafhængig hip hop med et straight face. Macklemore vinder en grammy og skriver til Kendrick Lamar, at Kendrick burde have vundet den. Macklemore poster det på twitter, så hele verden kan se, hvor god Macklemore er. Macklemore lefler. Macklemore ved ikke, hvornår han skal stoppe.

Macklemore spiller på Orange Scene. Macklemore går på scenen til opera. Macklemore siger, at Roskilde er den største festival i verden. Roskilde kan godt lide det, selvom den godt ved, at det ikke passer. Macklemore render rundt på scenen og danser en koreograferet og imponerende dans med de andre dansere. Macklemore misser ikke et beat. Macklemore har flotte blå øjne. Macklemore siger, at hans datter i dag sagde hendes første sætning. Macklemore siger, at hun sagde Brad Pitt. Brad Pitt er Macklemores fætter. Macklemore er pissecharmerende og nærværende.

Macklemore har skiftet til en usselt udseende kåbe med leopardprint. Roskilde siger ”wut, wut, wut, wut”, og 60.000 mennesker går agurk til ”Thrift Shop”. Macklemore spørger, om han må snakke med Roskilde. Det siger Roskilde, at han gerne må. Macklemore taler om Orlando, hvor mange mennesker blev skudt på grund af deres seksuelle orientering. Macklemore siger, at det må man ikke. Roskildes former hjerter med hænderne. Macklemore spiller ”Same Love”. Storskærmen viser to piger, der kysser i pitten. Storskærmen viser også folk, der græder, mens de synger med.

Anmelderens hjerte bliver oprigtigt rørt.

Macklemore dedikerer den næste sang til sin et-årige datter, som han har med på tour. Macklemore siger, at Roskilde er hendes første festival. Roskilde siger ”nååååååårh”, og de mange fædre tager deres døtre på skuldrene.

Macklemore spiller ”Can’t Hold Us”, der får Roskilde til at hoppe på stedet. Macklemore bliver båret af publikums udstrakte arme. Macklemore tager en stråhat fra en af publikummerne. Han tager den på. Han giver den tilbage.

Macklemore siger farvel. Macklemore kommer tilbage. Roskilde har tabt lidt af dampen i mellemtiden. Macklemore er iklædt en glimmerkappe og en rigtig grim paryk, der får ham til at ligne en rockstjerne fra firserne. Macklemore rapper i en britisk accent om en dance off. Roskilde spørger sig selv, om det nu også er nødvendigt. Macklemore giver en lapdance til en af sine back-up dansere. Macklemore hiver to kvinder på scenen, som har en dance-off mod hele Roskilde. Kvinderne tænder Roskilde på ny.

Macklemore introducerer hele sit ensemble. Macklemore forlader scenen igen. Roskilde går hver sin vej. Orange spiller introen til ”Downtown”. Roskilde styrter tilbage foran Orange.

Macklemore skulle have skruet lidt ned for det teatralske hen imod slutningen. Det gjorde Roskilde forvirret og fyldte for meget. Men det er ligegyldigt. Macklemore havde allerede vundet Roskildes hjerte og anmelderens respekt.

Macklemore & Ryan Lewis, Roskilde Festival, Orange, RF16
Foto: Lasse Lagoni

Se hele Lasses galleri fra koncerten HER