Amon Amarth, Copenhell
Foto: Sebastian Dammark

Amon Amarth – Norske vikinger invaderer Copenhell

Fredag leverede Amon Amarth et brag af en koncert på scenen Helviti på Copenhell. De fik gang i et kæmpe stort fedt fyldt med drikkehorn – både blandt publikum og bandet selv.

Amon Amarth er et band, der er centreret omkring melodisk dødsmetal og med kæmpe vægt på vikingetemaet. Og de store gutter ligner da også vikinger med deres brede skuldre, lange hår og tøj. Deres musik omhandler vikingeslag, Valhalla og en masse mjød. Da de trådte ind på scenen spildte de ikke et sekund, de var med det samme klar og gav los! Deres kampgejst svarede med garanti til vikingerne i deres storhedstid.

Selve scene var også pyntet med store statuer af monstre, runesten og billeder af vikinger i færd med kamp. De store nordmænd havde overhovedet ikke svært ved at få publikum med ind i stemningen, faktisk havde mange klædt sig ud netop på grund af Amon Amarths koncert. De udbragte også en skål et par gange og forsangeren nåede i hvert fald at bunde sit horn, om det var øl, mjød eller noget helt tredje han drak, vides ikke.

Under et af numrene havde de en speciel gæst, nemlig sangeren L. G Petrov, som også skulle optræde senere med sit band Entombed. Han var kun inde til et enkelt nummer, men fyrede den til gengæld også af i den korte tid han var på.

Da Amon Amarth var færdige med deres optræden, var alle vidst mere eller mindre ramt af hektisk krigsstemning og klar til at dø i kamp, drage til Valhalla og bælle mjød i en evighed… Heldigvis var der en vikingebar, der solgte mjød lige rundt om hjørnet, så ingen kamp var nødvendig.

Se flere billeder fra dag 2 på Copenhell HER