Marvelous Mosell, Jelling Musikfestival, Ny scene,
Foto: Helle Arensbak

Marvelous Mosell – Retroformativ rytmegymnastik

Ingen lemmer kunne stå stille på Jelling Musikfestivals mindste scene, hvor Marvelous Mosell spillede lørdag eftermiddag. Energien var god og humøret var lige så højt som buskernes snit.

giphy 2

Med Tue Track bag pulten går retrorapperen Marvelous Mosell på scenen i det lillebitte telt i det yderste hjørne af Festivalpladsen på Jelling Musikfestival. Alligevel er det lykkedes for en stor portion mennesker at komme med til fest. Mange løb tværs over græsplænen og styrtede ind under teltdugen for at sikre sig en god plads til den fest, som Mosell skulle skabe, mens Lars Lilholt underholdte på hovedscenen.

Fra første sekund er alle klar over, hvad de går ind til. Alle beats stinker langt væk af halvfjerdserne og firserne. Teksterne er utrolig fantastisk storytelling, hvor banale oplevelser fra hverdagen bliver rappet om til store eventyr om både nutid og datid. Det her er retrofest. Og det holder, uanset hvor meget man normalt kan afsky de gamle tider og musikken derfra, så er det svært at blive negativ, når først discoen spiller.

giphy

Retro-temaet er komplet med publikums dedikation. Der er bukser, som sidder helt oppe om livet på de unge piger, mens andre har klaphatte på. Samtidig handler sangene om Teenage Mutant Ninja Turtles og tiden i 80’erne, hvor alle var på crack, samtidig med, der bliver danset, som var det den sidste dans nogensinde.

Mosell og Track er et formiddabelt makkerpar, som kan sætte gang i alles fødder. Det bliver sat fast én gang for alle under sidste nummer og det største hit, “Den Bedste Danser”. Alle under teltdugen jublede, klappede, sang med og dansede rundt med store smil på læben. Det er en god oplevelse proppet med god energi og fede moves. Hvis det ikke skal resultere i fuldt hus, hvornår skal det så?

Marvelous Mosell, Jelling Musikfestival, Ny scene,
Foto Helle Arensbak

Se alle Helles billeder HER.