Klumben, Raske Penge, Klumben & Raske Penge, Jelling16, Jelling Musikfestival
Foto: Lasse Lagoni

Klumben & Raske Penge – Godt humør og god karma

Det var en kraftpræstation, som de to reggaerappere kastede af sig fredag eftermiddag på Jelling. God energi og karma blev spredt over en times fest fyldt med godt humør.

De er tidligere blevet kåret til et af Danmarks bedste live acts. Der er altid fart over feltet, når de spiller op. Efter en kort pause for at levere nyt musik er Klumben & Raske Penge nu tilbage på tour. Og lad det være sagt med det samme: Niveauet har ikke lidt af det. Nærmest tværtimod.

De to herrer og et absolut velspillende band lagde ud med 2012’s anthem, “Faxe Kondi”, til stor glæde for de mange fremmødte ved Teltscenen. Det stod meget tidligt helt klart, at der ikke var meget at komme efter, hvis man skulle være kritisk. Høj energi og godt samspil fra ende til anden gør det svært for mig at passe mit arbejde – der var ikke meget andet at gøre end at læne sig tilbage og lade sig underholde.

Det, som Klumben & Raske Penge formår, er at lave samfundskommentarer uden at blive en løftet pegefinger. De spiller glade sange om at nyde en god pind og ikke forstå politikernes had til en hyggejoint, sender en fuckfinger til journalister, curlingbørn og ekskærester, men sender stadig kærlighed ud til – foruden den magiske, grønne drik produceret af Royal Unibrew – klogeågerne, piger der elsker sig selv, at drikke for meget sprut og glade festivalgæster.

Og det blev vel taget imod. Publikum dansede, sang og festede med, med store smil på læberne. Den gode energi var til at tage og føle på. Det samme var jublen over hits som “Yndlingsstof”, “Mit Hjerte” og “Bor Her”. Festen blev lukket efter en time præcist med karma-hittet “Rundt”.

Reggaelyden blev den røde tråd, som slog ud både op og ned i tempo. Perfekt blanding til kombinationen af festende publikummer foran scenen og dem, der sidder på tæpper udenfor teltdugen i solskinnet. Det var højest under “Bor Her” og “Faxe Kondi”, og kom helt ned under det mediekritiske “Tabernes Planet”, som er noget af en sviner til de medietyper, der ikke formår at være de vagthunde, Raske Penge ville ønske, de var.

Se hele galleriet fra koncerten HER

Klumben, Raske Penge, Klumben & Raske Penge, Jelling16, Jelling Musikfestival
Foto: Lasse Lagoni