hasan shah

Ny video til singlen ”Tyveri” fra hasan shah feat. Gilli

“Hvis jeg havner I Vestre Fængsel, så ensom med en dom på livstid”. Sådan lyder det, når dansk musiks to modpoler hasan shah og Gilli bryder grænserne i en stærk og vellydende produktion, der efter kun få sekunder udfolder et farverigt og kækt bud på et dansksproget sensommer-hit.

Den unge pop-snedker, hasan shah, har i sit kreative musik univers, tidligere imponeret med sin karismatiske luftige vokal. Med sit nye single-udspil “Tyveri”, rammer hasan shah i stærk forening med gaderapperen Gilli, tidens urbane ånd. Sammen har de skabt et både lyriks og melodisk helstøbt track.

”’Tyveri’ er en frisk pop-sang med afstikkere til rappens mere hårde udtryk. Den handler om en ung gut, som har stjålet en piges hjerte, og derfor må sidde inde en ensom sommer i Vestre Fængsel”, fortæller hasan shah selv om singlen.

Med i videoen har hasan og Gilli fået besøg af flere venner fra branchen:

Master Fatman
Adam & Noah
Ali Sivandi aka Ali NoStress
Isam B. Fra Outlandish

Kunstneren og produceren, Kewan Hussein, er bindeleddet mellem hasan shahs bløde pop univers og Gillis hårde rap verden. Samarbejdet mellem popsangeren og rapperen opstod i det kreative musikkollektiv, hvor hasan shah og hans hovedproducer Kewan bruger døgnets fleste timer på at producere og skrive musik. Dette forår er der i studierne arbejdet i døgndrift på Mellemfingamuziks debutalbum og det var i den forbindelse, idéen til et samarbejde opstod. ”Tyveri” fik de hårde drenge fra Molotov Movement til, på bedste rappermanér, at nikke med hovederne igennem hele sangen. Det fik idéen om at få Gilli med på nummeret til at blive en realitet og sammen har de skabt et sensommerhit, som er svært at få ud af hovedet.

hasan shah

hasan shah står bag ”Dansk Pop Medley 2014”, som ramte internettet sidste år og opnåede 500.000 visninger på 2 døgn.

hasan shah har efterfølgende sendt endnu en single på gaden som blev fuldt op af videoen ”Bus-turen hjem”, hvor hasan overraskede passagerende en aften i bussen med en akustisk version af ”Hvis jeg bad om din hånd”, der fik 250.000 visninger på 2 døgn.

Gilli

Rapperen og skuespilleren Gilli kom for alvor i rampelyset tilbage i 2011, som en del af B.O.C crewet. Han har senere arbejdet sammen med kunstnere som blandt andre S!vas, Kesi, Medina og MellemFingaMuzik. Sidstnævnte, som han netop nu roterer flittigt i selskab med som feature på hittet “A.P.Møller”. Gilli florerer også som en del af Molotov Movement, der optrådte på årets Roskilde Festival, der også huser B.O.C kollegaen Højer Øye og MellemFingaMuzik. Sidste år debuterede Gilli som skuespiller med hovedrollen i Fenar Ahmads anmelderroste “Ækte Vare”, hvortil Gilli også skar soundtracket. Han er netop nu aktuel med singlen “Orale” og har tidligere på året givet Kesi en hånd med på hans track “Vors” i selskab med S!vas.

Se den nye video, som udkom tidligere på måneden her: