Kendrick Lamar, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni

Kendrick Lamar – Cool Kendrick har ingen grund til bekymringer

Cali-rapperen Kendrick Lamar leverede en kongekoncert på Roskilde Festival. Han kan levere og han ved det. Og det gør publikum også.

Helt rolige brune, selvsikre øjne kigger ind i mikrofonen og leverer den vildeste energi, men uden en bekymring at ane. Det er den 28-årige rapper fra Californien vi har foran os på Orange Scene fredag aften. Han har lige vundet to Grammy’er i marts og alle publikumhænder er i vejret.

Plænen er fyldt og det forstår man godt, for det er et stjerneskud af en rapper, der brød igennem i stor stil i 2010 med sin udgivelse Overly Dedicated og senere har han cementeret succesen hos unge piger og drenge verden over med hits som Swimming Pools (Drank) og Bitch, Don’t Kill My Vibe fra albummet good kid, m.A.A.d city fra 2012, der faldt i pænt god jord verden over.

Lidt for god tid

Koncerten var på en måde selvkørende, og det var som om, at Kendrick godt vidste, at publikum var overbevist på forhånd. Det gav en del selvsikkerhed oppe fra scenen og det var egentlig fedt at se en afslappet Kendrick. Men til tider gik det lige lovlig langsomt og blev måske lidt for tilbagelænet. Især til allersidst, hvor luften gik så meget af ballonen, så jeg var i tvivl om koncerten var slut. Men den yngre del af Roskilde-folket var sendt afsted i et skrål af fadøl, hænder i vejret og tilbedelse af Kendrick – og ikke nødvendigvis op mod scenen. Men så kunne det næsten også være et anlæg, der spillede til et større halbal i provinsen.

De unge var overbevist

Kendrick Lamar er kongen af hip hop lige nu og ungdommen æder det råt. Det er heller ikke ligefrem kedelige venner han leger med, når han laver musik, så store navne som Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Drake, Busta Rhymes, Warren G. Og da Kendrick ramte tonerne til 2 Pac’s Hail Mary var det rimelig klart at Kendrick Lamar har fundet den gyldne opskrift og ved, hvad der virker. Jeg tror, at tilbagelænetheden og attituden påvirkede os alle og gav os lov til at feste bekymringsfrit. Han minder dig om, at du skal keep your cool. Det er også en måde, at få en koncert til at fungere.

Se alle billederne HER

Kendrick Lamar, Roskilde Festival 2015, RF15, Orange Scene
Foto: Lasse Lagoni