Faithless, Tinderbox, Tinderbox 2015, Rød Scene
Foto: Lasse Lagoni

Faithless – For kedeligt forspil og for tidligt klimaks

Rød Scene blev lørdag aften lukket af et af datidens hotteste navne, der med rimelige hit i bagagen lagde op til en spændende koncert. I og med at EDM har fået så meget plads på årets Tinderbox, er det fantastisk at få lov til at opleve tidligere svar på genren på samme festival.

Alligevel kunne Faithless ikke helt få showet til at køre. Trods adskillige koncertoplevelser, hvor man bare står og venter på HITTET, som altid spilles til sidst, så beviste det britiske dance-band, at det altså er smartest at gemme sin største basker til sidst.

Allerede efter to numre blev ‘God Is A DJ’ fyret af, og under en halv time efter stod den på de ikoniske toner fra ‘Insomnia’. Herefter gik forsanger Maxi Jazz af scenen i små ti minutter og lod verdens længste mellemspil gå i gang. Koncerten blev simpelthen suttet op fra slap på allermest fesne vis, og det kunne også mærkes på publikum, at de havde svært ved at hive sig selv op i nakkehårene igen.

Sceneshowet var sat stort op med elektronisk lys og masser af pang, men grundet den manglende fest fra folkene på scenen, så blev det alligevel en halvflad fornemmelse.

De sidste fem numre fik grebet om menneskemylderet igen, men efterlod samtidig næsten femogfyrre minutters ligegyldighed, hvor det mest interessante at vise på storskærmen var Sister Bliss, som levede sig bare en lille smule ind i det, mens hun spillede på keyboard.

Menneskehavet fik dog, hvad de ville have, til sidst, virkede det til. Men opbygningen af koncerten fungerede slet ikke, hvis der overhovedet er nogen, som interesserer sig for, hvad jeg synes. Monotome toner tog det meste af tiden, som kunne være brugt på at feste i blæsevejret.

 

Se Lasse Lagonis galleri fra koncerten HER