Axwell Λ Ingrosso, Tinderbox, Tinderbox 2015, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Axwell^Ingrosso – Verdensklasse fra start til slut

Som et elektronisk hovednavn på en festival som favner så bredt musikalsk, som Tinderbox gør, så kan det være svært at få enderne til at mødes – og det var egentlig også min største bekymring før Axwell^Ingrosso, som tidligere udgjorde to tredjedele af Swedish House Mafia, indtog scenen for første gang siden den svenske house mafia gik i opløsning.

Med meterhøje flammer og fyrværkeri satte de gang i festen med nummeret “Barricade” fra deres kommende album. Og så viste de, at de godt vidste, at det krævede noget ekstra at få det blandede publikum med. Så derfor blev de næste numre krydret ved vokaler fra Tove Lo-hittet “Habits”, Ellie Gouldings vokal fra hendes samarbejde med Calvin Harris “Outside”, og så var tilskuerne ligesom med.

Langsomt men sikkert byggede de to svenske superstjerner stemningen op sangene “Deep Down Low”, “Go” af Amersy og to af sangene fra det kommende debutalbum ” Dream Bigger” med vokal fra Pharell, og det lidt mildere nummer “Dark River”.

Blå scene blev pludselig omdannet til en rockkoncert, da Swedish House Mafia hittet “One” blev aflyst af Metallicas sang “Enter Sandman”, som først førte til forvirring iblandt publikum, som hurtigt lod sig rive med.

Herefter fulgte en ren hitparade med “Something New”, “Miami To Ibiza”, “Don’t You Worry Child”, “Reload”, “One More Time”, “Save The World” og “On My Way”.

Og bedst som man troede, at der ikke var flere hits tilbage i posen, så smed Axwell^Ingrosso deres måske største trumf i øjeblikket, deres nyeste single, “Sun Is Shining” som sammen med fyrværkeri, ild, røg og konfetti satte et perfekt punktum på en fejlfri optræden.

Se hele galleriet HER