Major Lazer, Tinderbox, Tinderbox 2015, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Major Lazer – Never go full retard

I min vennekreds har vi en saying og en regel: Never go full retard!

Den regel havde Diplo, Jillionaire og Walshy Fire vist ikke hørt om, da de sammen med fire meget smukke damer rev Blå Scene fra hinanden bid for bid i den halvanden times seance, de havde timet og tilrettelagt.

Skiftevis bag knapperne og ude på scenekanten fik et af verdens hotteste, elektroniske navne opildnet de titusindevis af nådesløse ravere foran dem. Allerede efter få minutter var Walshy Fire ude og stagedive, og der gik heller ikke længe før Diplo havde været ude at gå sin ikoniske tur i en oppustelig bold, båret på folks hænder iført hvide Doc Martens.

Mens ‘Lean On’ herhjemme har været et kæmpe hit, og var nummeret alle ventede på, mens regnen silede ned over Tusindårsskoven, så har Major Lazer taget verden med storm endnu engang med den nyeste single, ‘Powerful’. På vokalen er Ellie Goulding, og den stille sjæler blev taget til nye højder, da danserinderne på scenen vred hofterne i takt, mens regnen gav genskær i lyset fra scenen.

Undervejs blev publikum mere og mere udmattede, og der er med garanti gået en lungebetændelse eller to igennem hos nogle af de unge mennesker, som smed tøjet, jo mere de hoppede, dansede og ellers bare ape-shittede DAUDA.

Undervejs varierede interaktionerne med publikum fra at lave ‘tornadoen’ til at alle skulle hoppe fra side til side sammen med gutterne på scenen. Mange cirkler blev også lavet, og selvom rigtig mange var gode til at passe på hinanden, så blev det alligevel til mindst et blodigt øjenbryn.

Alligevel kan man ikke tage fra Major Lazer, at de ved, hvad de laver, og at de pleaser folket med deres direktioner af dem. Det er en perfekt koncert for mennesker, som hurtigt kommer til at kede sig. Samtidig var dette her en af de koncerter, der føltes som evigheder lang, men på den gode måde. Da MØ endelig trådte ind på scenen og sang ‘Lean On’ igang, vidste vi alle, at nu kunne vi snart få ro. Det gav noget fornyet energi, og koncerten sluttede med samme, vanvittige energiniveau, som da den startede.

Da DJ-trioen spillede sidste sommer på Orange Scene på Roskilde, troede jeg ikke, det kunne toppes. Men med et nyt set med mere fokus på et nedtonet, men godt, sceneshow og nye tracks i bagagen tror jeg sgu faktisk, det lykkedes.

Vi tager i hvert fald genren seriøst her på Poplish og kvitterer med fuldt hus.

Se resten af Lasse Lagonis superfede festbilleder HER.