Hozier, Tinderbox, Tinderbox 2015, Blå Scene
Foto: Lasse Lagoni

Hozier – Stille opstart, høj standard

Himlen var stadig i nogenlunde samme farve som Blå Scene, da Hozier gik på scenen tidlig fredag eftermiddag.

Det var en koncert med få forventninger. Ikke mange var troppet op, men de bløde, melodiske toner hjalp til at få folk trukket tættere på.

Undertegnede havde selv det perfekte sceneri, mens den 25-årige, irske Hozier gav den som trubadur for det øldrikkende folk. På et tæppe lavet af et regnslag med en pilsner i hånden og en smøg i munden lå jeg og kiggede på den blå/grå himmel og drømte mig væk mod mere prærielignende tilstande, som ville være et endnu mere perfekt sted at høre ‘Work Song’.

Mens gråvejret trak over os, blev akkorderne til et af sidste års ypperste hits, ‘Take Me To Church’ spillet, og publikum gjorde sig hurtigt til hjælpekor for den Grammy-nominerede stjerne. Desværre gjorde det den ellers så karakteristiske og voldsomme sang mindre stærk, da Hozier næsten virkede forvant til ikke at skulle synge igennem på sine ‘Amens’, da publikum gør det for ham.

På den måde var det en stille, men fed og rolig koncert, som passede godt til tempoet denne fredag eftermiddag, inden Tinderbox for alvor gik igang, og det hele for alvor gik ned.

 

Se flere billeder af Hozier ved at tjekke Lasse Lagonis galleri HER.