festival
Foto: Lasse Lagoni

Her er den komplette huskeliste når du skal på festival

Sommerens festivaler er for alvor gået i gang og du skal måske afsted i år? Poplish skal i hvert fald og hvad end du er garvet festivalgænger, eller måske har din debut, så vil vi i denne artikel, guide og hjælpe dig med lidt inspiration til påklædning og det at pakke tasken korrekt.
Artiklen er bygget op omkring vores egne erfaringer fra tidligere festivaler og lad os sige det som det er; Skal du på festival, så skal der pakkes klogt og minimalistisk.

Jo flere gange man har været på festival, jo nemmere og kortere tid tager det at pakke tasken.
Første gang man er afsted, er man nok mere åben overfor, at det skal være en uge fyldt med druk og “hammer-time”, hvor man lever af sine lunkne medbragte Harboe-øl, tun på dåse og toastbrød med Nutella og du spenderer max 1.000kr – har ét sæt tøj med, lader tandbørsten blive hjemme og ellers bare gi’r den hele armen.

Travel light

Der skal ikke nødvendigvis være den store udskiftning i påklædningen, men det du vælger at tage med, skal være velovervejet og alsidigt i forhold til at være udendørs i alt slags vejr, for når man er på festival, lever man udenfor husets 4 vægge, i noget der ligner 6-7 hele dage – Med mindre man selvfølgelig laver ‘den dyre’, hvor man køber billet til hele festivallen men pendler til og fra pladsen og sover hjemme i sin egen dejlige seng.

Denne pakke-liste er ikke til den sidstnævnte gruppe. Guiden er til inspiration for dem, der sover i telt på pladsen. Dem der er på “rigtig” festival.

Tjek vejrudsigten

Bliver det en festival hvor vejret viser sig fra sin solrige side, skal der pakkes let. Men om aftenen, når temperaturen kommer ned omkring de 10 grader eller mindre, er det altså meget rart også at have en varm og behagelig sweater med.
Lad os heller ikke se bort fra det unævnelige – skulle det blive regnvejr, så skal der også tages højde for det.

Tjekliste til den erfarne festivalgænger

Du har selvfølgelig tjek på de basale sager, men du pakker selvfølgelig gaffa-tape, ørepropper (til når du skal sove), hovedpude, en mindre mængde tøj end sidste år(fordi du har lært, at tre par bukser er alt for meget), kasket, solbriller og en campingstol, der er robust nok til at holde hele festivalen. Derudover Havaianas, læbepomade, tandbørste, solcreme og et håndklæde.
Desuden er en varm sweater, en windbreaker, et par jeans, et par shorts og (måske) gummistøvler og en hængelås til teltet en god ide.

Tjekliste til den grundige

Ørepropper
Natmaske – til at holde lys ud når man sover (lidt længere)
Imodium piller
Piller mod halsbrand
Hovedpinepiller
Alcogel – Af hygiejniske og sanitære årsager
Druesukker – holder kroppen i gang
Spiritus – Efter nogle dage skal der ret mange øl til at oparbejde en anstændig brandert

Hvad skal man ellers have med?

Kreditkort og kontanter
Sygesikringskort
Telt – evt. også en pavillon
Campingstole og noget der kan bruges som bord i lejren
Sovepose, hovedpude, lagen
Underlag/Luftmadras
Musikanlæg – at have musik i “campen” er altid en god måde at pifte stemningen op på, og det skaber generelt bare hygge
Mobiltelefon + oplader
Kortspil

Tager du selv mad med?

Bestik og tallerken
Sorte affaldssække
Dåseåbner

Det mad, der er bedst at have med, er:

Rugbrød/toastbrød
Leverpostej
Makrelguf (smid den tomme dåse ud, den skal ikke ligge og forpeste lejren)
Nutella
Tun i olie
Dåsemajs
Bag evt. pølsebrød eller andet godt hjemmefra

Praktisk

At have en lygte liggende i teltet er guld værd
Lommekniv
Gaffa-tape (du får 100% brug for det)
Sejlgarnssnor eller andet snorretøj
Evt. tøris i en spand til at køle øl og andet væske

Personlige artikler

Tandbørste og tandpasta
Shampoo og sæbe – der er badefaciliteter på festivaler
Deodorant – Deostick
Ørepropper – En virkelig god idé, eftersom der ofte er larm 24/7 på en festival. Du kan passe på din hørelse til koncerterne, men allerbedst er det, når du skal sove. Det giver lige en time ekstra på søvnkontoen
WC-papir
Hovedpinepiller
Solcreme
Vådservietter
Kondomer (bare fordi…)

Beklædning

En tommelfingerregel når du skal pakke dit tøj er: Medbring kun det du kan tåle at miste! En anden regel er, at du kommer helt sikkert til at pakke mere end du får brug for.
Du er på festival, klæd dig efter det magelige og det praktiske – ikke for at blive set, eller for at se lækker ud – Det kan du overlade til én-dags-gæsterne.

Tøj

Regntøj
Gummistøvler
Almindelige sportssko/sneakers, som gerne må blive svinet til
To par shorts (sports/jeans)
Et par jeans (til nøds to par)
Strømper
Underbukser
T-shirts
Bluser (en/to almindelige, og en tyk trøje/hoodie, så man kan holde varmen om aftenen)
Badetøj (Hvis du tør bade i søerne, der senere på ugen lukkes pga. den kraftige stigning i kolibakterier)
Kasket eller andet hovedbeklædning (Bliver det solrigt, er det guld værd)
Windbreaker – Med en tyk trøje klares enhver kold og halvblæsende aften
Langt undertøj
Solbriller

Tips og tricks fra de erfarne

Har I købt en pavillon, så er det helt sikkert, at den på et tidspunkt i selv den blideste blæst, vil bukke under for presset og gå i stykker.
Prøv om I kan skaffe nogle tynde men robuste jernstænger (rør i 60-70 cm´s længde) som I bruger som afstivere i midten på alle leder og kanter af de rør, der følger med pavillonen fra start. Dem der følger med, er ikke særligt modstands dygtige, men tapes disse rør på, så vil pavillonen stå imod selv de kraftigste vinde.
Derudover skal I binde snor i alle fire hjørner, som var det et telt – og spænde disse ud ved hjælp af pløkker, der bankes i jorden.

Køb en ekstra rulle gaffa-tape. Den kan redde dig eller jeres lejr. Gaffa-tape er helt uundværligt på festival. Kommer du ikke selv til at skulle bruge det, kommer der helt sikkert en sagesløs rookie af en nabo og brødebetynget spørger om ikke I har noget gaffa-tape, da han akut skal bruge det til at forbedre situationen i lejren.

Tag en eller flere flasker spiritus med hjemmefra – det vil spare dig penge.

Sørg for at en i din lejr har en lille sække- eller trækvogn – det er helt ufatteligt så nemt det bliver at transportere bagage eller øl-rammer med sådan en.

Sørg for at få et godt forhold til de lejre, der ligger rundt omkring jer. Det kan godt være de er nogle kegler, der spiller høj musik til langt ud på natten, men kommer du på et tidspunkt til at stå i en tilspidset situation af uransagelige årsager – så er gode og hjælpsomme relationer guld værd.

Hav et åbent sind, når du er på festival. Folk er kommet for at hygge sig.
”Dont be that guy”

Vi ønsker dig en god festival.

Skriv gerne en kommentar, hvis vi har glemt at tilføje en ting til pakkelisten.