Meghan Trainor, Vega
Foto: Lasse Lagoni

Meghan Trainor – Overload på nuttethedsfaktoren

Det var et varmt og overfyldt VEGA proppet med forældre og grædende børn, som ledte tankerne hen på Frost-koncerten på Gammeltorv i Indre København, da den kun 21-årige nyligt udklækkede verdensstjerne Meghan Trainor spillede en koncert fyldt med fedteri for sine unge, unge fans i en sådan grad, at det var mere end tenderende til kvalmende.

Trainor blev en darling blandt feministerne, da hun hyldede kvinder med former i megahittet ‘All About That Bass’, og samtidig kom hun i modvind med en af opfølgerne “Dear Future Husband”, da feministerne ikke brød sig om en hel sang, som handlede om at ville varte manden op derhjemme.

Og det var med sidstnævnte hit, at koncerten begyndte. Med masser af glimmer, pastelfarver, teenageskrig og ivrige baggrundsdansere maste den unge popprinsesse sin 60’er-lyd ned i halsen på en, men uden man kunne høre vokalen på grund af dårlig lyd. Udover det gik det meste af tiden under koncerten med at fedte for de unge piger, som hylede med, så de nærmest overdøvede Trainor.

Grundet asen og masen på gulvet blandet med en høj varme i salen gik flere af publikummerne ud i baren til venstre for scenen, hvor der med tydelighed kunne ses frustrede forældre med grædende børn og hysteriske teenagere, som ikke kunne komme ind på forreste række, hvor de følte, de hørte til.

På scenen havde Meghan Trainor travlt med at lavede overkoregraferede moves sammen med sine baggrundsdansere, vinke til og give hånd til publikum, mens hun med et konstant, fast smil sang sine sange til perfektion – altså til trods for den manglende vokal, der kom ud af højtalerne. Måske er VEGA ikke bygget til diskanten, for der har ikke tidligere været problemer med meget bas.

Brækpunktet kom, da en amerikansk superfan kom på scenen og blev hyldet, fordi hun havde fulgt Meghan Trainor overseas til lille Danmark. Den unge dame fik en krone på og et par selfies – et trick, som måske virker på nogen, men som i den grad faldt i dårlig jord her. Det tog simpelthen for lang tid og var kvalmende at se på.

Generelt bar koncerten præg af den lave gennemsnitsalder i salen, hvor eksponering via telefonen var vigtigere end tilstedeværelse under oplevelsen – også derfor Trainor brugte meget tid på at låne fansenes telefoner og give dem et spin midt i filmoptagelser i stedet for at fokusere på at virke mindre robotagtig og mere menneskelig.

Aftenens største plus var at opleve hits som ‘Lips Are Movin” og ‘All About That Bass’ live, så man kan konstatere, at de fungerer rigeligt fint som albumversioner.