Whores & Thieves
Foto: Morten Fog

Whores & Thieves – Dårlig vodka og usikre skuespillere

Instruktør måtte finde talegaverne frem, da han skulle overtale musikerne i WHORES & THIEVES til at lege skuespillere i gruppens nyeste video. 

Debutpladen gav den danske gruppe WHORES & THIEVES (Trechoma Records) radiotid på både P6, P4 og flere tyske radiostationer. Nu lægger bandet mere brænde på bålet med en ny musikvideo til singlen ’Harm’s Way’, som er plukket fra den kommende plade. En video som sendte gruppens medlemmer ud i uvant terræn.

”Da vi startede planlægningen af videoen, blev det hurtig tydelig, at vi gerne ville lave en lille film, hvor bandet skulle “spille en rolle”. Hver rolle symboliserer noget ucharmerende ved mennesket, som fx dovenskab eller forfængelighed, og det med, at de skulle være med i videoen, brugte vi i hvert fald et par uger på at sælge til gruppen. Jeg tror faktisk, at de var tæt på at boycutte ideen på et tidspunkt,” fortæller instruktør Morten Fog fra Studio 1-2.

”Jamen vi havde jo egentlig tænkt, at vi bare skulle stå og spille i videoen. Det er superubehageligt for os at lave sådan noget. Vi er jo musikere og ikke skuespillere,” fortæller guitarist Thomas Gram Callesen.

Selv om medlemmerne egentligt havde sagt nej til at spille skuespil, lykkedes det altså alligevel instruktøren bag den nye musikvideo at overtale gruppen.
”Morten og resten af holdet lovede os, at vi ikke ville blive skuffede. Og det er vi heller ikke i dag. Jeg tror dog ikke, at der nogen der bryder sig om de sekvenser, hvor de selv er med,” fortæller han.

Alle scener til videoen blev skudt på en enkelt dag i et lille byhus i midten af Herning, og koncertoptagelserne blev lavet i baghaven.

”Der var måske et par naboer, som var klar til at få ro, da vi endelig var færdig med koncertoptagelserne ude i den lille byhave sidst på aftenen,” fortæller Morten Fog.

Som bonusinfo lyder det, at guitaristen Jeppe Nielsen drak rigtig vodka under optagelsen til sin scene. Ingen ved hvorfor, der ikke bare var vand i flasken.

”Heller ikke jeg,” siger Jeppe Nielsen, der måtte ligge ned efter de lange optagelser.

‘Harm’s Way’ kan streames på Spotify og YouTube og købes på iTunes fra d. 22. maj. Hele albummet udkommer på alle formater d. 14. september.

Videocredits:
Lys: Magdalena Wyszynska
Lys/Edit: Paul H. Yonson
Film/Edit: Frederik Maj
Film/Director: Morten Fog
Colorgrading: Kristian Fjord