Wiz Khalifa – Trendsetter roder rundt i genrene

Forventninger til den amerikanske rapper Wiz Khalifas sjette studie album Blacc Hollywood har været ualmindelig store. Ikke mindst fordi hans femte af slagsen, O.N.I.F.C, uden tvivl var et af de bedre Hip-Hop albums i 2012. Men også på grund af det store navn den 27-årige nu engang er.

Men presset for succes, forventningerne til at han endnu engang løfter sit niveau endnu et hak og kritikkernes krav på noget ordentligt, har tydeligvis ikke rørt Cameron Jibril Thomaz det fjerneste. Nervøsitet og pres kan man i hvert fald ikke sige, er noget der kan høres på dette nye 15 nummer lange album.

Wiz Khalifa turnéer pt. USA rundt sammen med resten af hans Taylor Gang (Ty Dolla $ign, Chevy Woods, med flere) crew på Under the Influence of Music Tour. En tour hvor Khalifa har fået store roser med på vejen af amerikanske fans og anmeldere.

Forud for Blacc Hollywood er der blevet udsendt intet mindre end 6 singler og fælles for de 6 tracks er, at de intet har tilfælles. De viser hver og en de mange forskellige sider Pittsburgh-rapperen har. Lige fra decideret stoner-musik på KK, til hyperaktive We Dem Boyz og hele vejen over til hvad der i form af Promises, er det tætteste han kommer på et stille kærlighedsnummer.

Wiz Khalifa prøver at være en altmulig mand, men han burde ærlig talt holde sig inde for dem Hip-Hop genre som han er så ualmindelig god til, i stedet for, at prøve sig selv af med skønsang på f.eks. Promises. Dog kan det også blive for meget af det gode og det er et nummer som Ass Drop et klart bevis på.

Hvad der derimod går op i en højere enhed og giver folk grund til at elske hans musik, er når tracks som You & Your Friends, No Gain, Still Down og The Sleaze. 4 geniale tracks som er fyldt med energi, lækre vers og beats samtidig med, at gæste artisterne på to af dem gør det fortrinligt.

Blacc Hollywood er ikke lige så godt som O.N.I.F.C på grund af de for mange genreskift og alt for R&B/Pop-lignende sange. Når han bevæger sig indenfor de kridtede Hip-Hop streger er der ikke mange der kan følge med ham, så det er den genre der bør være hele vejen igennem.

Trackliste:
01. Hope (ft. Ty Dolla $ign)
02. We Dem Boyz
03. Promises
04. KK (ft. Project Pat & Juicy J)
05. House In The Hills (ft. Curren$y)
06. Ass Drop
07. Raw
08. Stayin Out All Night
09. The Sleaze
10. So High (ft. Ghost Loft)
11. Still Down (ft. Chevy Woods & Ty Dolla $ign)
12. No Gain
13. True Colors (ft. Nicki Minaj)
14. We Dem Boyz (ft. Rick Ross, ScHoolboy Q & Nas) [Remix]
15. You & Your Friends (feat. Snoop Dogg & Ty Dolla $ign)

wiz_blacc_holly_clean_jpg_0