One Direction, Where We Are-tour, Parken, København

IMG_0035
Billetterne blev revet væk på en halv time, og lige så kort tid går der, før de første besvimede Directioners bæres ud af Parken. Dette til trods for ihærdig uddeling af vand og sukkerknalder til de i sommersolen ventede teenagepiger. De er påklistret skilte og t-shirts, der tilkendegiver, at de <3’er Niall, Zayn, Harry, Liam eller Louis, og med en ansigtsmaling, der kan gøre enhver indianer misundelig. Med andre ord er alt som det skal være, når man er til koncert med verdens pt. største boyband.

Australske 5 Seconds of Summer skulle have stået for opvarmningen, men blev på falderebet udskiftet med McBusted. De formår med enorm energi, vendinger på dansk, som fx ”Jeg er en kvinde!”, og hits som Crashed the Wedding og Year 3000 at skabe god stemning fra start.

Scenen er klassisk opbygget med storskærme og gangbro ud til en mindre scene på midten af plænen, og kl. 20.23 går One Direction, kun en smule forsinkede, på, akkompagneret af de obligatoriske, øresønderrivende teenagepigeskrig.
IMG_0047

Med et brag af fyrværkeri sparkes festen i gang med nummeret Midnight Memories. I forhold til 90’ernes boybands med stramt tilrettelagte koreografier, har 1D-drengene ikke meget at bidrage med. Enkelte gange, fx ved Through the Dark, står de på en række ved mikrofonstativerne og synger, og det er så synkront, som det bliver.

Virkemidlerne er forudsigelige. ”The best fans in the world” skriger, hver gang de og vores hovedstad nævnes, og ved Happily sprøjtes konfetti i det danske flags farver udover publikum. For den øvede koncertgænger virker det lidt slidt, men målgruppen æder det råt. Alt er tilrettelagt til formålet, og Harry slutter af med at takke de mange forældre, brødre, søstre osv., der har taget deres fans med i aften. Aftenens eneste tydelige kikser er, da Zayn får sagt, at det er rart at være blandt sine smukke, svenske fans. Det vidner om indtrykket af samlebåndskoncert, men selv dette har ikke indflydelse på pigernes vilde skrig.
IMG_0231

Lyden halter som sædvanligt i Parken, men enkelte gange skinner det igennem, at drengene, der næste måned har været sammen i fire år, rent faktisk kan synge. Derudover virker de oprigtigt glade for at hoppe rundt på scenen. Alt i alt er koncerten lige så forudsigelig som det danske fodboldlandsholds manglende deltagelse ved VM, men 1D leverer varen overbevisende og professionelt, og der er jubelstemning i Parken.

Efter storhittet What Makes You Beautiful går de af scenen, for at komme tilbage med fire ekstranumre, som sender de stadigt stående fans – og undertegnede – hjem i seng, hæse og i højt humør, kl. 22.03.
IMG_0172

 

Sætliste:
“Midnight Memories”
“Little Black Dress”
“Kiss You”
“Why Don’t We Go There”
“Rock Me”
“Don’t Forget Where You Belong”
“Live While We’re Young”
“C’mon C’mon”
“Right Now”
“Through the Dark”
“Happily”
“Little Things”
“Moments”
“Strong”
“Better Than Words”
“Alive”
“One Thing”
“Diana”
“What Makes You Beautiful”

Ekstra:
“You & I”
“Story of My Life”
“Little White Lies”
“Best Song Ever”

 

*** (3/6 stjerner)

Anmelder: Simone Schaeffner, simone@poplish.dk
Fotograf: Lasse Lagoni, lasse@poplish.dk
Se hele galleriet fra koncerten HER