Vild $mith – Lever Det Liv

Sidste sommer tog vinderne af Karriere Kanonen 2012, Djämes Braun, hele Danmark med storm og leverede det ene hit efter det andet. Nu er det en af vinderne fra sidste års udgave af den prestige fyldte talentkonkurrence der er klar til at overtage din sommerradio og playliste. Navnet er Vild $mith og dækker over de tre drengerøve Vild Ting, Vild Son og Hvidmayn.

De har tidligere haft succes med singlerne “Vild I dag, Syg I morgen“, “På Det Shit Igen” som specielt på P3 har haft masser af airplay. Senest udsendte de så tredje singlen “Gør Det Godt” som var sidste forløber til det, det hele har handlet om. Nemlig udgivelsen af deres debutalbum “Lever Det Liv” som netop har ramt de danske musiktjenester og -butikker.

Det er et album med masser af god “dumhedsmusik”, hvor teksterne samtidig med at de lyder godt også giver lytteren en god griner på. Specielt albummets andet track “Sort Vs. Hvid“, som bl.a. bliver indledt af en ny version af Lille Bo sætningen fra 1970 “Jeg har set, en rigtig negermand” fra start giver et smil på læben. Nummeret er delt op i to, hvor det i starten er Vild Ting og Vild Son der rapper om hvor fedt livet er som farvet, hvorefter der både bliver ændret beat og budskab når Hvidmayn slår sine folder om ja, det at være hvid.

Et par numre længere nede på tracklisten finder man nummeret “De Bedste“, som er et nummer der er tilegnet alle danske kvinder med budskabet om, at “de bedste bitches er i DK“. Både Vild Ting og Vild Son leverer på dette nummer nogle af de bedste vers der i det hele taget er at finde på pladen. Desværre er omkvædet for simpelt, kedeligt og langtrukket.

Albummets bedste track skal dog (hvis man ser bort fra teksten) findes på “Lever Det Livs”  7. lydspor, hvor “BEEP” gemmer sig. Teksten går i al sin enkelthed ud på, at de tre gutter kan lide en hver kvinde med puls så længe at de “grinder på deres *BEEP*“. Men til trods for det, så er det på vokalsiden Vild $mith når de er bedst.

Alt i alt er det en plade som udover den indeholder god musik, helt sikkert nok skal plante et solidt smil på dine læber. Teksterne er ikke raketvidenskab eller den dybe tallerken, men de får det alligevel til at fungere med deres flow og velproducerede beats.
Det er i hvert fald ikke det sidste man kommer til at høre fra Vild $mith, for der er helt sikkert talent at spore hos de tre Karriere Kanons vindere.

Trackliste:
01. Vild Idag Syg Imorgen
02. Sort Vs. Hvid
03. WSB (Klar På Det)
04. Spotted
05. De Bedste
06. Penge
07. BEEP
08. Heli
09. Gør Det Godt
10. Shit Pige
11. Double Up
12. På Det Shit Igen

Lever Det Liv ***** (5/6 stjerner)
Anmelder: Christopher Madsen. Poplish.dk