Roskilde Festival – Grisefest i amish-land

Intet i livet er gratis, siger de. Men så har de aldrig været til grisefest på Roskilde Festival. Onsdag middag bød sidste års vindere af festivalens prestigefyldte “Årets Camp”-trofæ, Amish Camp, på gratis helstegt pattegris og sangria. 

Roskilde Festival bugner af camps i alle afskygninger. Én af de mest populære, Amish Camp, inviterede onsdag på frokost i Caravan-omådet. Mænd med prægtigt skæg, hvide skjorter, seler og stråhatte og kvinder i store kjoler og hvide kyser stod klar til at servere gris og sangria. 20-30 mennesker stod klar til gratis helstegt pattegris kl. 12. Køen voksede sig hastigt større, og hurtigt strakte den sig 25-30 meter. Folk stødte til hurtigere, end det travle amish-folk kunne nå at servere, og blot 45 minutter senere måtte de melde om udsolgt.

Roskilde Festival er mere end bare musik

Amish Camps generøse gestus indkapsler meget godt charmen ved Roskilde Festival og grunden til, at festivalen skiller sig ud fra andre af de mange festivaler i Danmark. For en Roskilde-jomfru som mig er det virkelig fedt at se ved selvsyn, hvor meget de mange camps gør for at bidrage til den såkaldte “orange feeling”. Særligt Amish Camp er blevet kendt for at gå et ekstra skridt for gavmildheden, og der er altså noget smukt i at mødes med fremmede mennesker og nyde gris og spansk gløgg på en mark i Roskilde.

Det understreger ganske fint, at mange festivaler handler om  meget mere end koncerter. For folk, der aldrig selv har deltaget, kan det måske virke underligt, at vi gladeligt betaler flere tusinde kroner for at campere på en græsplane på luftmadrasser af tvivlsom kvalitet. Oftes i regnvejr og mudder. Med tømmermænd. Men min oplevelse i Amish Camp i dag bekræfter mig bare i, hvorfor jeg knuselsker festivaler. Og i, at det helt sikkert ikke er sidste gang, I kan fange mig på Roskilde Festival.

Roskilde Festival, RF16, Amish Camp
Arkivfoto fra 2016: Emma Ellegaard

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Cecilie Dollerup Ertmann
Cecilie Dollerup Ertmann
Selvudnævnt popsvin med stor forkærlighed for Beyoncé og Lady Gaga. Synger i badet men kun på amatørbasis.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her