Saxon – Heavy Metal af den gamle skole

Britiske Saxon blev mødt af talrige fans foran Hades scenen Torsdag aften, og var fast besluttede på ikke at skuffe. Det lange sæt var fyldt med hits, og både fans af bandet og førstegangslyttere havde en fortræffelig optræden i vente.

Saxon er heavy på den måde min far kan lide det, britisk new wave, med guitarer der flyver omkring ørene på en, og guitarsoloer der ingen ende tager. Sætlisten var fyldt med hits fra fem årtier, og selvom man godt kunne mærke at rytmeguitaren ikke var nær så spændende at spille idag som for fyrre år siden, så blev sådanne tanker hurtigt skubbet ud af hovedet af forsanger Peter “Biff” Byford, som vandrede scenen slidt og sørgede for at holde en konstant forbindelse til publikum, som svarede igen ved at tilsyneladende kunne ordene til samtlige af bandets sange.

Med sin sorte uniform og sit lange hvide hår, ledte Biff tankerne hen på en troldmand, og fornemmelsen af at alt der foregik på scenen og foran den, var under hans kontrol cementerede kun dette indtryk. Det er effekten af et band der har spillet så lang tid som Saxon har, men det føles mere professionelt end træt, og især på “And The Bands Played On” fra 1981’s Denim And Leather gik det op i en højere enhed, hvor de fremragende guitarsoloer er særligt fantastiske og uendelige.

Sikker Fanservice

Det eneste der rigtig trækker ned er meget af det samme som Saxon gør så godt. Rutinen kan mærkes, og sætlisten er sikker, så man kunne godt ønske sig at Saxon havde medbragt noget nyt. Scenen er dækket op med 8 Marshall amps, men på nær Biff formår de fem englændere ikke rigtig at fylde scenen ud, og man forstår hvorfor et band med Saxons historie dog kun spiller på Hades scenen. Intet af dette lader dog til at slukke publikums gejst, som giver djævle tegn og skråler med af hjertens lyst.

Saxon
Foto: Sebastian Dammark

Se Sebastians billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
André Sønderbæk
André Sønderbæk
Betaget af alt fra kaos til kosmos, fra mathcore til intimkoncerter med popdivaer og alt derimellem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her