Five Finger Death Punch – Lige midt i smasken

Jeg havde ikke set frem til at se Five Finger Death Punch, da jeg har ment at de er voldsomt overvurderede, men ud af det blå fik jeg fem fingre kaste i fjæset med fare for, at jeg ikke kan trække vejret længere. Det er en god ting, hvis vi snakker om metal.

Five Finger Death Punch var kommet for at spille sommernatten ind på Copenhell, og jeg skal love for der var skrald på. Ivan Moody har sat sig selv ud af spillet og på deres europaturné har Divine Heresy og Snot-frontmanden Tommy Vext overtaget tjansen som sanger.

Det var en decideret fornøjelse at se ham på en scene og enhver frygt som jeg måtte have haft, for at det her skulle blive en tam oplevelse forsvandt i mørket, som blev fyldt ud med et dejligt sceneshow, som 5FDP havde sørget for på dagen.

Jeg havde næsten permanent Adam Wests Batman kørende foran mine øjne med “KAPOW” og “BOOM” for der var fuld skrue på.

Right Side of Heaven

Faktisk trådte de på intet tidspunkt galt under koncerten, og mine fordomme blev gjort til skamme af et band, der formåede at omfavne hele publikum, og samtidig skabe en fest oppe foran, hvor der var fuld skrue på bandet, som så overordentligt glade ud, for at stå på en scene, men dagens mand i skysovs er uden tvivl Vext.

Med en charme udover det sædvanlige spillede han sig lige ind i mit hjerte, og jeg håber at kunne blive tilgivet for min forudindtagede holdning til de nye amerikanske metallere.

Der er gode ting at finde i den melodiøse del af Five Finger Death Punch, og selvom jeg aldrig kommer til at være helt skudt i denne type musik, så sad den lige i skabet på en fredag på Copenhell, der ellers nok mest bliver husket for det sløje vejr for anden dag i streg.

Man kunne dog godt ønske at 5FDP ville træde en smule uden for skabelonen, hvor det føles lidt for sikkert i det lange løb, og det er igen min største anke ved denne form for nu-metal.

Det er så stilsikkert, at det til tider grænser til det kedelige, og selvom det er flotte kompositioner, så falder det altså en smule igennem, når man kan regne sig frem til hvordan et nummer vil forløbe efter at være udsat for de første fire takter. Derfor kan jeg ikke kvittere med topkarakter, men vi er godt deroppe.

Five Finger Death Punch
Foto: Sebastian Dammark

Se Sebastians billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her