In Flames – Det var en første gang for mig

Så var det tid til at få åbnet den store scene på årets Copenhell og hvem andre end In Flames skulle være på til det? Jeg har set dem før, men på denne dag oplevede jeg noget helt nyt i koncertregi.

Copenhell er uden tvivl årets højdepunkt for undertegnede, og det var med massive forventninger, at jeg var mødt ind til årets åbningskoncert på Helvíti. Det som kunne have været en fest af kaliber udeblev dog en smule, grundet en af de mærkeligste begivenheder, jeg endnu har oplevet til en koncert. Men den vender vi tilbage til om lidt.

In Flames er et rutineret band, der har haft mange forskellige udtryk i deres 27 år som band. Fra den stilskabende begyndelse i melodød-genren til de senere eksperimenter ud i noget, som nærmest kan kaldes metalcore. Det står ikke stille, og den vilje til at lege med udtrykket afkræver den dybeste respekt herfra.

På denne dag i helvede var der dog et altoverskyggende problem med lyden fra bandet, som virker aldeles uforklarligt for mig. Björn Gelotte havde en forfærdelig dag på kontoret, hvor adskillige af soloerne føltes uinspirerede, for at bruge et pænt ord om det. Bevares, alle kan have en “off-dag”, men det er meget atypisk at professionelle musikere taber takten. Om der har været forsinkelse på Gelottes monitor eller et andet lignende teknisk problem er uvist, men det skæmmede virkelig det samlede indtryk af et band, som var kommet for at starte festen. Det virkede konsekvent, som om guitaren kom et splitsekund for langsomt ind på alle sine solostykker.

In Flames
Foto: Sebastian Dammark

Niclas Engelin var derimod en veritabel fornøjelse at se spille. En teknisk formåen og en feeling, der kun kan beskrives som fantastisk, og særligt på “Cloud Connected”, der er mit absolutte yndlingsnummer med gutterne fra Göteborg, strålede han i en sådan grad, at selv solen brød gennem skyerne for at kigge med.

Hvorfor er selv en dårlig In Flames-koncert god?

Det er et udtryk for den omtanke, der lægges i musikken, og hvor solidt et håndværk, de svenske gutter har præsteret. Jeg bliver aldrig fan af Anders Fridéns vokal, og der er andre bands derude, som passer meget bedre ind i min smag, men der ligger en underliggende glæde ved musikken hos In Flames. Når det her så må betegnes som en “dårlig” koncert, så viser det et helt utroligt bundniveau, som kun kan skabes ved årevis på tour, men guitaren var ude af sync.

In Flames
Foto: Sebastian Dammark

Se Sebastians dejlige billeder fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her