Sort Sol – Midnattens mørke magi

Sort Sol spillede lørdag nat en mørk og dyster koncert, hvor begrebet mørk magi fik en helt ny mening. En mening som hedder Sort Sol. 

Mens månen langsomt steg opad mod nattehimlens midte, begyndte Sort Sols magi at drysse over det århusianske publikum lørdag nat – og det hele startede med sangen “The Weightless”.

Det mørke eventyr som Steen Jørgensen, Tomas Ortved og Lars Top-Galia inviterede os med ind i var begyndt, og magien fortsatte ligeså. Da “Next Century” begyndte at spille, blev hele pladsen omkring Red Stage hævet ind i en psykedelisk verden. En verden hvor det bedste af dansk rock hersker, og vi er dens slaver.

Visuelt formåede Sort Sol at skabe rammerne for deres koncert med relativt få lamper og en enkel opsætning. Der var ikke noget vildt over det, men på sangen “Who’s Afraid of Virgina Woolf” kom der hvidt strobelys som kun fik de sene gæster til at bøje sig endnu mere i støvet for Sort Sols magiske kræfter.

Forestil dig at du går rundt på en kirkegård om natten. Det regner. Det lyner. Du skal gå flere kilometer før du er fremme ved dit mål. Du er lidt bange. På den modsatte side står en bedemand iført en lang sort jakke, en hvid t-shirt og en hat. Han kigger på dig, og du begynder at ryste. Sådan havde alle det, da Steen Jørgensens mørke stemme begyndte at synge “… Like a Trance Like…” fra deres nyeste album Stor Langsom Stjerne fra 2017.

Sort Sol har været igang siden 1977, men dengang var det som bandet Sods. I 1981 skiftede de navn til det som man kender dem som i dag, Sort Sol. Så kan man roligt sige, at gutterne er de ypperste indenfor dansk rockmusik.

Lyden derimod, var langt fra på sit ypperste. Sort Sol spiller mørkt og dyster, men højtalernes rungende lyd hjælper ikke på stemningen. Det var især slemt ved sangen ‘Siggimund Blue’. Steen Jørgensen havde NorthSide i sin hule hånd, og da “Let The Fingers Do The Walking” begyndte, var man ikke et sekund i tvivl om, at Sort Sol ejede NorthSide. Godt nok spille Suspekt på samme tid, men de spiller mange år endnu. Det håber man også Sort Sol gør.

Sort Sol spillede en glimrende koncert. Steen Jørgensen var aktiv og glad på scenen, og viste et musikalsk overskud lørdag nat. Lyden rungede lidt for meget, og gjorde desværre, at flere af Steen Jørgensen ord foreblev uvisse.

NorthSide blev levende begravet af Sort Sols legendariske musik.

Sort Sol, NorthSide, Green Stage, NS17
Foto: Lasse Lagoni

Se det dystre galleri fra koncerten HER.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nicolaj Sveiger
Nicolaj Sveiger
En mand som er opvokset i det vestjyske, men nu bosat i København. Har en forkærlighed for pop, en guilty pleasure i rock og en generel og evig voksende interesse i alt med en rytme.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her