Danske Lova debuterer med Delusions

Hvert år kæmper både danske og internationale musikere, for at deres sange bliver årets sommerhit. Fredag debuterer danske Lova med singlen “Delusions”, der meget vel kunne være et kompetent bud på den sang, du sætter på repeat sommeren over.

Forestil dig det lige. Du står en varm sommeraften, hvor myggene kredser om de søde drinks, mens dansegulvet oplyses af de farvede lanterne i loftet. Det dufter af den grill, der står ovre i hjørnet og køler af, det bliver brudt af sveden fra de andre dansende gæster.

Det er en blanding af eufori og melankoli. En blanding af ekstatisk lykke og et savn til den der helt særlige person, du gerne skulle starte en sommerromance med. Så sætter DJ’en “Delusions” på.

Det er lige der, den passer perfekt.

Danske Lova har spillet musik hele sit liv, men det er først nu – som 30-årig – at offentligheden får lov til at høre, hvad hun virkelig har at byde på. Det er nemlig først nu, at hun efter sigende skulle have fundet sin helt egen lyd.

Og den lyd skinner helt klart igennem i den nye single. Den rammer i poppens pulsåre, men tilføjer samtidig et nyt krydderi, som vi (læs: jeg) i den grad har savnet.

“Delusions” er et samspil med Jeppe Federspiel, som har justeret knapperne og produceret for blandt andre Burhan G og Medina – omend Lova slet ikke lyder som de to popstjerner.

Det er et musikalsk udtryk af melankoli, kærlighed, frihed og livet med et underlæg af velproduceret storladent pop.

Sangens tema er det forliste forhold, som man egentligt ikke har lyst til at forlade, men som man bliver nødt til. En situation, som den unge sangerinde selv har stået i. For Lovas tekster kommer altid fra egne erfaringer – lover hun.

“Det føles mest rigtig for mig, at det er mine tanker og følelser, som kommer til udtryk gennem musikken. Samtidig håber jeg også at ramme noget hos andre mennesker (..); at kunne tale til deres følelser gennem mine egne,” siger den debuterende sangerinde.

Vi synes, du bør tage et lyt til sangen her. “Delusions” er at finde på alle streamingtjenester. Og hvis du nu skal have hele oplevelsen med, kan du se videoen til Lovas debutsingle lige her.

Hos Poplish glæder vi os til næste udspil fra den danske sangerinde, der med sin hæse stemme synger sommerens melankolske side ind.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Nanna Frank
Nanna Frank
Regelmæssig koncertgænger med hang til musik, der stadig lugter lidt af øvelokale. Svært begejstret for den klassiske rock, den nye elektronik, den drømmende ballade og den velskrevne popsang.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her