Marwan, Emil Stabil & L.O.C. – Det bedste til sidst

En varm og solbeskindet fredag blev på fornemmeste vis afsluttet, da Marwan, L.O.C. og pauseklovnen Emil Stabil lagde vejen forbi Odense med deres Kun Én Aften tour.

De tre artister der efter eget udsagn repræsenterer tre generationer af Århus V, havde lokket nok folk til Posten til, at der mange dage i forvejen blev erklæret udsolgt på det traditionsrige spillested. Men der var ingen tvivl om, at det var Mr. L.O.C. der var det helt store trækplaster.

De måtte dog væbne sig med tålmodig før “hovednavnet” indtog scenen, men de var allerede fra start i godt selskab.

Marwan skød festen i gang

Da klokken slog 21 indtog den systemkritiske, dansk-palæstinenstiske rapper Marwan scenen og lærte det veloplagte publikum hvordan man “tager sin partisaner på“, gør tingene “udenom systemet” og ikke mindst hvordan hans navn skal staves.

Med musik fra alle 4 albums som han til dags dato har udgivet, blev der med det samme sat tempo på, da han med sine hårde rim, håndtegn og speed rap fra første fløjt fik sat gang i festen.

Specielt én blandt publikum var on fire, da Marwan rakte ham mikrofonen, hvorefter han serverede en engelsksprogede rap der efterlod den erfarne Århus V veteran forbløffet og målløs.

30 minutter i godt musikalsk selskab gik hurtigt og smertefrit, så man håbede i den grad, at næste mand kunne holde niveauet.

Pauseklovnen Emil Stabil

Da trioens yngste mand, Emil Stabil, gik på scenen, faldt det hele til jorden på et splitsekund. Hvis Århus V’s musikalske fremtid består af  dårlige rim, dårlige tekster og dårlig levering, så er det godt, at tidligere tiders helte som L.O.C. og Marwan aldrig vil blive glemt.

Man kan roligt kalde Emils Stabils del af en ellers rigtig god aften for “dumhedsmusikkens forbandelse”. Om han bevidst var placeret i mellem de to sværvægtere for blot at ende som en pauseklovn skal være usagt, men hvorom alting er, så var det i hvert fald hvad han endte som.

Ingen over, ingen ved siden af

Når det kommer til dansk Hip-Hop, så kan der ikke være nogen diskussion om hvem der sidder solidt på tronen med titlen som landets bedste. De mange fans havde, på trods af Emil Stabils fiasko, holdt hovedet højt og humøret oppe mens der på scenen blev gjort klar til L.O.C.s entré. Og skuffet det blev de ikke.

Med 15 år på bagen er der selvfølgelig et bagkatalog af de helt store at vælge numre ud fra. Og Liam O’Conner havde til lejligheden valgt det bedste af det bedste fra karrierens mange albums. Alt lige fra debuten Dominologi til det kommende Dominologi XV Veteran album blev selvsikkert og perfekt blæst ud af højtalerne.

Han har tydeligvis ingen intentioner om at abdicere fra tronen lige foreløbigt og stod det til publikum, så tror jeg de var mere end enige om, at det heller ikke er noget han skal. Nogensinde. For de var med ham fra start til slut, rappede med på samtlige tekster og  gav den fuldt op for ham.

L.O.C. var den perfekte mand til at løfte niveauet op fra gulvet, gennem taget og helt op i skyerne på den efterhånden mørke nattehimle. En fantastisk afslutning på Kun Én Aftens besøg i H.C. Andersens hjemby.

Marwan, Emil Stabil, L.O.C., Posten
Foto: Line Svindt

Se hele galleriet fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christopher Madsen
Christopher Madsen
Har været en del af Poplish siden begyndelsen i 2012.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her