Pede B – Hjernedød på hjemmebane

Et proppet Pumpehuset var fredag aften badet i sved og sprut, mens Pede B akkompagneret af sit hold og en del gæster leverede endnu en fuldthus-oplevelse live.

Vi har sagt det mange gange før, men det er stadig sandt. Pede B er én af Danmarks bedste liveacts, og det beviste han igen, da han spillede for et udsolgt Pumpehuset til dét, der skulle have været en hyldestkoncert i anledning af Pumpehusets planlagte lukning.

Lukningen blev dog aflyst, så med Pedes egne ord betød det, at ham og crewet kun ville fokusere på at skabe den største og bedste fest. En plan, som det i forvejen velbeduggede publikum var helt og aldeles klar på.

Med “Jeg Vil Gerne Glemme” og freestylehyldestnummeret “Hey Pede” som åbningstracks fik DJ Noize, Adam Sampler, LuXx og korsanger Emilie Moldow sammen med aftenens hovedperson fyret godt op under publikummernes fødder og stemmer.

Niveauet var højt som vanligt, når den 32-årige Peter Bigaard står på en scene. Det samme har vi set på Roskilde i 2015, Pumpehuset sidste år, Smukfest i sommer og på Ideal Bar i efteråret. Men intensiteten var helt anderledes under bjælkeloftet midt inde i Indre København. Det var som om, der bare var lidt mere varmt og fedtet – bogstavelig talt, for man sad fast i det sprutklistrede gulv med sine sko.

Sættet var dog mikset op i forhold til tidligere shows, da der bl.a. var verdenspremiere på et nyt nummer med Mund De Carlo. Nummeret hed “Energi” og kommer til at blive udgivet på et nyt album, som Pede B planlægger at udgive til efteråret. Nummeret var fedt og energisk, og Mund De Carlos flow var så voldsomt fedt, at det trak jubel flere gange fra det begejstrede publikum.

Det sjove ved Pedes koncerter er, hvor mange mennesker der går igen. Timerne op til showstart minder om en familiefest, hvor folk mødes, krammer og taler om, hvordan det er gået siden sidst, man sås. Det er nemt at se, at hans publikum er dedikerede og passionerede og kommer gang på gang på gang fordi, de elsker musikken og føler sig hjemme i det. Og den der fællesskabsfølelse, som der kommer under en fællesrap mellem scenen og de 600 fremmødte folk, den er ret unik i forhold til, hvad jeg har oplevet til andre koncerter.

Men alligevel bliver det ikke trivielt, fordi der er plads til freestyles og sjov. Tidligere har vi set “Analog rapper Tinder”, hvor Pede prøver at matche to singler i salen med hinanden, og i går rappede han en ny version af Jooks’ “Hun Vil Ha’ En Rapper” på en kvindes præferencer: Hun ville ha’ en mand i et jakkesæt.

Halvanden time fløj afsted, men Pede tog sig god tid og spillede videre. Flere numre fra de tidligere albums som “Et Barn Af Tiderne” og “Stadig Beskidt” blev der plads til, ligesom der igen igen blev lukket af med dansefest til nummeret, der sjovt nok hedder “Danser Ikk'” fra 2015-albummet Byggesten.

Det er svært, når man som anmelder ikke har en finger at sætte på noget, fordi det ikke bliver en skid konstruktivt. Men jeg har endnu ikke fundet en finger at sætte på Pede B live. Uanset, om det kun er med DJ Noize, med stort band og strygere, eller en mellemting, hvor de er det sædvanlige hold med Adam Sampler, Emilie Moldow og LuXx.

Pede B, Pumpehuset
Foto: Rod Clemen

Se resten af Rods fede billeder HER.

Se også

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...

Gennemført disco extravaganza med Sophie Ellis-Bextor

Den 14. februar 2003 var den engelske sangerinde Sophie...

Tyler Childers gav Vega en magisk aften

På en støvet tirsdag aften i februar blev Store...

Laufey charmerede og fortryllede i Store Vega

Mens verden stod stille under pandemien, fandt islandske Laufey et publikum for hendes musik på TikTok. I aften er første gang hun spiller i Danmark, og spørgsmålet er: Kan Laufeys charmerende, moderne take på smooth bossanova jazzpop holde niveauet overfor et udsolgt Store Vega? Svaret: I dén grad!
spot_img
Emmy Musse Mortensen
Emmy Musse Mortensen
Anmelder med hang til tunge beats og intens stemning under liveperformances. Har garanteret dårligere smag end dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her