Tame Impala – Optur over rockdrenge fra down under

Da Tame Impala sidst optrådte på Roskilde Festival, var de endnu ganske ukendte og blev derfor henvist til den mindre scene Odeon, hvor de ikke var voldsomt spændende at høre og tilmed var uheldige med dårlig lyd på vokalen. Siden da har australske Kevin Parker og hans band udsendt albummene ”Lonerism” (2012) og ”Currents” (2015), som har eksponeret deres psykedeliske, elektroniske lyd for et stadig større publikum. Den danske del af dette publikum fik chancen for igen at opleve Tame Impala på Roskilde Festival, da de 23.30 fredag aften indtog festivalens næststørste scene, Arena.

Og det udvidede publikum var mødt talstærkt i form af en kolossal menneskemængde, der spredte sig langt udover teltdugens regnsikrede areal. Men det er ikke bare fanbasen, der har vokset siden 2011, det er i høj grad også Kevin Parker og hans australske venner som band, hvilket de fik bevist for det store publikum. De lagde ud med et showcase i deres musikalske udtryk med lange ”Let It Happen”, som med masser af psykedelisk lys fik anlagt tonen for en spektakulær koncert med syrede rytmer. Efter også lidt numre fra debutudspillet ”Innerspeaker” indledte tunge ”Elephant” en regulær storm af de mange, fremragende sange, som Kevin Parker har skrevet siden bandets sidste optræden på festivalen.

Parker selv var den største oplevelse ved koncerten, da den lidt introvertudseende sanger har opbygget mere selvtillid med succesen fra ”Lonerism” og ”Currents”. Dette udmøntede sig dog ikke på nogen måde i arrogance, da han i stedet omfavnede Arena i ét stort og behageligt kram med sin tydelige benovelse over fremmødet. Så det var ren fryd for de tilstedeværende at høre bandet fortsætte paraden med særlige højdepunkter som lækre ”The Less I Know the Better” og smukke ”Feels Like We Only Go Backwards”, som udviklede sig til regulær singalong.

Tame Impala, Roskilde Festival, Arena, RF16
Foto: Lasse Lagoni

Se Lasses galleri fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Christoffer Fischer
Christoffer Fischer
Egentlig mest en filmnørd, men dog også musikelsker med hang til især rock, gerne af ældre dato, men også elektronisk musik og hiphop sniger sig ind i mine øregange.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Kevin Parker og Tame Impala beviste, at de ikke kun på plader er sublime ved at afholde en kærlig og fantastisk koncert på Roskilde Festival. Tame Impala - Optur over rockdrenge fra down under