House of Pain – Undertippede rap-veteraner tog fusen på Orange

Rap-koryfæerne i House of Pain kom med tasken fuld af tricks og overskud, da de leverede én af årets bedste koncerter på Orange Scene.

Det var et sats, da Roskilde valgte at lade den aldrende og gråhårede rap-trio House of Pain starte festen på Orange Scene torsdag eftermiddag.

Det gennemsnitlige festivalgænger på Roskilde er nemlig ikke mere end 24 år og kender formentlig udelukkende gruppen for deres dansegulvs-smadrende ”Jump Around” fra 1992.

Et kvarter inden koncerten så det også ud som om, at festivalens gæster havde besluttet at lade one-hit-wonder-dinosaurerne være dinosaurer og søge ud mod de mere aktuelle navne på de mindre scener. Pitten var ikke en gang halvt fyldt, og Per Vers skulle råbe det snakkende og støvede publikum op, før de kastede blikket mod scenen.

Imidlertid skulle det vise sig at blive en af de hidtil bedste koncerter på Orange Scene og en opvisning i, hvordan man genpakker nostalgi på en ny og uforudsigelig måde.

Til en af deres utallige old school-hiphopbaskere indtog trioen scenen med overskud og tilstedeværelse – og selvom frontfiguren Everlast har fået en manke af gråt skæg og det meste af koncerten stod med stive ben forrest på scenen, havde han stadig hånden på bollerne og rappede med en intensitet, der vidnede om, at han ville gøre så meget mere, hvis han kunne.

– We’ve got some surprises, sagde Everlast og fortsatte over i en fortolkning af Dr. Dre’s ”The Next Episode”.

Var det leflen? Ja. Virkede det? Ja. Og det hjalp til at bryde monotonien, eftersom deres øvrige enslydende numre nemt kunne have kastet koncerten ud i en ensformig basbuldren.

Halvvejs gennem showet greb Everlast desuden en guitar for at give en fyrig version af Johnny Cash’ “Folsom Prison Blues”, som han kaldte verdens ældste gangsterrap. Publikum klappede i takt og slugte det råt.

– That wasn’t even the surprise, sagde han og bragte Evidence fra Dilated Peoples ud på scenen. Han spillede både “Worst Comes to Worst”, og et andet sjælefuldt og storslået nummer, som fik samtlige publikummer til at smide hænderne i vejret.

Man kunne have mistænkt eftermiddagens koncert for at ville blive en fiasko, med et nostalgiband der ledte efter en hurtig lønning, på en scene, som var for stor til dem. Men det var et mere end velmarineret publikum, som til sidst lettede fra jorden for at hoppe til ”Jump Around”.

Lad det være sagt: de tog fusen på os unge røvhuller. Og gudskelov for det.

House of Pain, Roskilde Festival, Orange, RF16
Foto: Lasse Lagoni

Se hele galleriet fra koncerten HER

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Mads Gregersen
Mads Gregersen
Journalist og anmelder med hang til både Waka Flocka Flame og Shu-Bi-Dua.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

House of Pain trodsede alle forventninger og gav en af årets hidtil bedste koncerter.House of Pain – Undertippede rap-veteraner tog fusen på Orange