Helhorse – Hades badet i kærlighed og djævlehorn

Helhorse har lavet en af årets skarpeste rockudgivelser. Der er vanvittigt med smæk på til deres beskidte lyd og det er ikke for sjovs skyld, at de har været opvarmere for selveste AC/DC, de seneste to gange de australske superstjerner har været på besøg.

Hvordan fungerede det så, når de skulle starte en fest på Hades, den mellemste scene på Copenhell? Ganske glimrende, må man sige. Der blev lagt hårdt ud, og derfra blev der kun skruet op for energien. Det er helt utroligt, hvor mange gode bands, der er i grænselandet mellem rock og metal lige nu, med Volbeat som det suverænt største, men jeg mener, at de er efterfulgt af en ugudelig mængde fabelagtige bands, som formår at skrive gode sange og fremføre dem med en legende let overbevisning. Jeg mindes ikke at der har været så meget talent i puljen på noget andet tidspunkt og Helhorse er et af de allerbedste af disse stjerneskud. Sangene bliver leveret med energi og glæde, så man nærmest kan smage begejstringen, som er mere smittende end et udbrud af kopper.

Jeg burde have set dem en gang før, men af logistisk årsager, missede jeg dem som opvarmer for AC/DC i Roskilde, for et lille års tid siden. Sidenhen har Helhorse udgivet et nyt album og det er helt naturligt, at de har fået kæmpe roser med på vejen. Denne gang var der langt fra lige så store problemer med at få fremskaffet en øl, så jeg kunne få lov til at nyde Helhorse for fuld udblæsning. Det skete så med den skarpeste introduktion til et band på Copenhell fra Anders Bøtter, et ordentligt brag af en åbning, et solidt mellemstykke, en lille gæsteoptræden fra Bersærk, en eksplosiv slutning og en omgang crowdsurfing fra samme Bøtter og frontmand Mikkel Wad Larsen. Hvordan man når det i den lille time, der blev spillet, er næsten en bedrift i sig selv, og med hiv og sving blev publikum hevet op efter de hårde strabadser torsdag og fredag. Det var til at mærke, at publikum var lettere slidte, men de forsøgte at leve op til kravene fra bandet, som var dejligt velspillende og formåede at udstråle ægte begejstring på scenen. Jeg ved ikke, om Helhorse har haft det sjovere med at spille før, men det så virkelig ud til, at det blev nydt i fulde drag, og publikum halsede troligt efter. Det varede da heller ikke længe inden hele bandet havde fået smidt skjorter og trøjer, så det var en rigtig sommerfest i den bagende sol. Med på vejen fik vi dog også nogle alvorsord. Som så mange gange før, fik vi igen at vide, at publikum på Copenhell er det hyggeligste og rareste af dem alle, og jeg ved godt, at det sikkert bare er noget som bliver liret af, men denne gang troede jeg faktisk på, at frontmand Mikkel mente det. Der blev passet godt på hinanden til koncerten selvom den var hård og beskidt, og det var dejligt at se, hvordan sludge kunne få et publikum op på dupperne.

Det var sjovt nok en god blanding af deres albums, der blev spillet, og med et udvalg af de bedste fra Oh Death og de nye favoritter fra deres seneste album, så gik det op i en højere enhed. “Fuck Art, Let’s Kill” var i særklasse på denne dag, og afslutningen kunne ikke have været mere passende end “No Fucks Given”. Med circle, moshpits og en fed Wall of Death, blev jeg overbevist om, at Helhorse har en masse at give til den danske metalscene. Lettere forslået og fuldstændig hæs kunne jeg tænke tilbage på en god koncert og en stor begejstring for den danske musikscene.

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Helhorse - Hades badet i kærlighed og djævlehornEnkelte steder manglede der en smule polish, men udtrykket er på plads og energien er i top. Helhorse er et spændende bekendtskab, som jeg ser frem til at høre i de næste mange år.