Svenskerrap, bangers og soul: Rappere du skal se på Roskilde

Poplish har nærstuderet årets hiphop-lineup på Roskilde Festival. Her er fem navne, som du bør se.

Tidligere på måneden aflyste prometazin-sangeren Future sin optræden på Roskilde Festival, og så sent som i forgårs gjorde Indiana-hustleren Freddie Gibbs det samme. Det efterlader et svagt hiphop-lineup på årets festival. Af hovednavne er tilbage Fitness Worlds hvide rap-frelser i form af Macklemore og 2012’s hotteste navne såsom Wiz Khalifa, Schoolboy Q og Action Bronson.

Alle ovenstående kan stadig give gode koncerter, men vi kender dem og ved, hvad de kan. Hvis du gerne vil overraskes, så stik hovedet forbi til én af Poplish fem hiphop-anbefalinger til årets festival.

Little Simz

Onsdag 17:15 på Apollo

Den 21-årige kvindelige London-rapper lyder lyrisk mere som sine amerikanske modstykker end hendes grimede landsmænd, og beatsne lægger sig også et sted mellem trap og grime. Hun har fået det ærefulde hverv at være den første kunstner overhovedet til at spille på festivalen. Det tyder på store evner, hvilket underbygges af det faktum, at store navne som J. Cole og Kendrick Lamar allerede har co-signet hendes musik. Vi tror, at Roskilde vil gøre det samme.

Vil der være bangers? Ja, også i den grad.

Vince Staples

Onsdag 20:15 på Pavilion

Vince Staples er ligesom Snoop Dogg fra bande-plagede Long Beach. Men hvor Snoop for længe siden blev en glad gravhund, der udgiver funk-albums med Pharrell og bijobber som en rastafari-løve, er 22-årige Vince stadig et barn af ghettoen. Hans musik tegner et barskt men reflekteret billede af gadelivets trange kår, og den samme husløshed gav ham ifølge mange hiphoplyttere sidste års bedste album i form af Summertime ’06. Han rygtes at være en fremragende liveperformer, så selvom musikken er svær at danse til, får vi nok en fest.

Vil der være bangers? Ja, men lyt ikke for nært til teksten. Det vil gøre dig depri.

Silvana Imam

Torsdag 13:00 på Apollo

Silvana Imam er en 29-årig, kvindelig, svensk queer-rapper. Herhjemme er hun mest kendt for at have remixet Emil Stabils Swimmingpool. Det er, hvad jeg ved. Men jeg elsker hende allerede.

Vil der være bangers? I massevis og så endda af den bedste slags – svenske . Hvem husker ikke Svennebanan, Alla som inte dansar og Boten Anna?

Anderson .Paak

Fredag 14:00 på Apollo

Anderson .Paak beifnder sig i grænselandet mellem r&b, hiphop og soul. Der har han formået at finde sin helt egen plads i solen, hvor han broadcaster direkte fra – allertydeligst på dette års fremragende Malibu, hvor han med sin James Brown-agtige stemme fortalte gennemlevede historier om sex, Sammy Davis og en opvækst foran tv’et. Det hele er krydret med selvindsigt, humor og soul.

Vil der være bangers? Nej, men der vil være sjælere.

Young Thug

Fredag 18.00 på Apollo

Atlanta-rapperen Young Thug har måske nok et intetsigende navn, men han er én af tidens mest opfindsomme, legesyge og indflydelsesrige rimsmede. Mange har forsøgt og fejlet at kopiere hans uigennemskuelige flow og mærkelige fraseringer, men ingen er lykkedes ligesom mesteren. Tag til koncerten og hør en ikonisk rapper på toppen af sit game.

Vil der være bangers? Bitch, you guessed it. 

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Mads Gregersen
Mads Gregersen
Journalist og anmelder med hang til både Waka Flocka Flame og Shu-Bi-Dua.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her