Epica – Mangelfuld metervare

Når det første man får lyst til at sige efter en koncert, er at bandet var lidt som Within Temptation, bare uden hits, så har det ikke været en rigtig god oplevelse. Slemt skuffende, men mest af alt, fordi jeg kunne have brugt min tid på at se Entombed A.D. i stedet.

Hvorfor brugte jeg så min tid på det hollandske band, der besøgte Danmark for første gang? Nej, jeg er ikke en eller anden slags sadist, der nyder at prikke mine trommehinder i stykker med nåle, selvom der var tidspunkter under denne koncert, hvor det havde været en mindre smertefuld oplevelse. Derimod har genren været underrepræsenteret på Copenhell, og en god omgang metalopera kan være så aldeles fremragende. Bare se på Nightwish eller Within Temptation, der har været leveringsdygtige i mange år, selvom det vist er et lille stykke tid siden, at nogen af dem leverede et kæmpehit. Så jeg tænkte, at måske var det bare fordi jeg ikke havde oplevet Epica live.

Det skal siges, at det tekniske niveau var fremragende, og lyden var formidabel, men Simone Simons stemme er det bærende element i musikken, og her er det for mig en lidt spøjs blanding af klassisk og poppet sang, der mudrer lyden unødigt. Jeg kan godt forstå, at man ønsker et særligt udtryk, men at lande mellem to stole er ikke særlig positivt for mig i denne henseende. Det andet element, der ikke fungerede for undertegnede på en ellers fremragende dag, var de noget platte og ærgelige kommentarer fra scenen. Hvis jeg virkelig kun var kommet for at se Epica for at glo på en køn pige, så kunne jeg lige så godt være taget på en dansebar. Det ville have været tættere på mit hjem end Refshaleøen, og med tilstrækkelige donationer, kunne jeg nok have fået den musik, jeg ville ønske mig.

Min primære grund til at være så svært skuffet som jeg er, må være at adskillige af mine kammerater var til Entombed-koncert på den anden side af Styx, og det havde været en fremragende en af slagsen, har jeg hørt. Det jeg oplevede på Hades var en sløj omgang venstrehåndsarbejde, og det blev ikke reddet af en keyboardspiller, der hoppede ned til publikum og prøvede at hive stemningen op, eller “Epica-karaoke” til “Cry for the Moon”.

Symfonisk metal kan være enorm smuk, specielt hvis det udføres med nerve og kant som f.eks. Fleshgod Apocalypse gjorde det så fint i Amager Bio (læs mere HER), men det er yderst tvivlsomt, hvorvidt jeg kommer til at bruge mere tid på denne hollandske sekstet.

Se hele Sebastian Dammarks galleri fra dagen på Copenhell HER.

 

Se også

Paledusk og Thornhill kæmpede bravt i Pumpehuset

Torsdag aften var der udsolgt metalbrag i Pumpehuset, hvor fire bands fra tre kontinenter leverede smæk for skillingen. Paledusk, Thornhill, Silent Planet stod alle på plakaten under hovednavnet Polaris, og normalt ville vi blot bringe en anmeldelse af sidstnævnte, men denne gang har vi valgt en anden retning.

Botch satte dobbelt streg under facit i Lille Vega

De amerikanske ikoner sang onsdag aften deres svanesang i Lille Vega. Bandet som definerede en genre før de gik i opløsning i 2002, beviste på overbevisende vis hvorfor de fortjener deres plads blandt de bedste bands i musikhistorien. Denne anmeldelse er til dem som ikke kunne opleve koncerten selv, da alle som var til stede, allerede ved præcis hvor fabelagtig en aften det var.

The 1975 – Fremstillet, opstillet og velspillet

Søndag aften var det blevet KB Hallens tur til at tage imod de engelske poprockere i The 1975. Bandet med den karismatiske frontmand Matty Healy er kendt for deres energiske koncerter og Healys kontroversielle udtalelser på og udenfor scenen. Aftenens koncert var for længst udsolgt, publikum stod klar, både på musikken og i særdeleshed Healy, men da tæppet gik ned, manglede der alligevel noget.

Niall Horan delte kærlighed ud i København

Grundet fotorestriktioner måtte Poplish ikke medbringe egen fotograf til...
spot_img
Jonas Uri
Jonas Uri
Amatørmusiker og begejstret musiklytter gennem mere end 15 år. Hvis det har en rytme er jeg glad, hvis den er synkoperet, er jeg gladere. Spiller selv pop til rock. Hører rock til meget mørk metal. \m/

3 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Epica leverede en skuffende opræden, og på trods af at symfonisk metal kan være enorm smuk, så formåede det hollandske band ikke, at levere noget som blev synderligt mindeværdigt.Epica - Mangelfuld metervare